Ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΓΠΑ για την κτηνοτροφία ακριβείας

Παρουσιάστηκαν σημαντικές εφαρμογές στην εκτροφή μηρυκαστικών

Η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσαν σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου Ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφία ακριβείας – Εφαρμογές στην εκτροφή μηρυκαστικών».

 

Στο πλαίσιο της ημερίδας αναλύθηκαν η σημασία της ευζωίας για τα ζώα, η ανάγκη εκπαίδευσης των κτηνοτρόφων στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, η δυνατότητα για αύξηση παραγωγής γάλακτος και η αποτελεσματικότερη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και πως θα επιτευχθεί μια πιο βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική προς το περιβάλλον κτηνοτροφία και γεωργία.

Στην ημερίδα και πέρα από το κύριο θέμα που ήταν η κτηνοτροφία ακριβείας, συζητήθηκαν τα προβλήματα ιχνηλασιμότητας στην γραμμή παραγωγής γάλακτος, οι παθογένειες τις ελληνικής κτηνοτροφίας αλλά και το μόνιμο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων εισαγόμενου γάλακτος. Όπως τονίστηκε από πολλούς ομιλητές, είναι καθήκον μας η προστασία της φέτας και όλων των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ, καθώς αποτελούν εθνικά μας προϊόντα και μέρος της ελληνικής κληρονομιάς.

Ο Νικόλαος Χωριανόπουλος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  παρουσιάζει εισήγηση στο πλαίσιο της Ημερίδας

 

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, εκτός των ομιλητών και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, όπως ο Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) και ο Ιωάννης Βασταρδής, διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΛΤΑ, καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές από το Γεωπονικό.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο κτηνοτρόφος Αντώνης Φλέσσας  και η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τίμιου Σταυρού από την Κόρινθο, οι οποίοι συνεργάζονται με το Γεωπονικό και τον Γεώργιο Ζέρβα, ομότιμο καθηγητή του ΓΠΑ, για την εφαρμογή σύγχρονων κτηνοτροφικών μονάδων ακριβείας.


Κεντρική φωτογραφία: Ο Γεώργιος Ζέρβας, ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ, στο βήμα της Ημερίδας.

You might also like