Επισκέψιμο το τυροκομείο της «Σταθώρη Τυροκομική»

Το τυροκομείο στην Ιερισσό Χαλκιδικής μόλις άνοιξε για το κοινό

Εδώ και 20 μέρες το τυροκομείο «Σταθώρη Τυροκομική» άνοιξε τις εγκαταστάσεις της τυροκομικής του μονάδας στην Χαλκιδική, δημιουργώντας έτσι έναν νέο χώρο, στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν τα προϊόντα της εταιρείας.

 

Η σύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυριών, η οποία λειτουργεί από το 2005 εδώ και λιγότερο από ένα μήνα κατάφερε να μετεξελιχθεί σε ένα πρότυπο επισκέψιμο τυροκομείο έπειτα και από την απόφαση της έγκρισης του νομοσχεδίου σχετικά με τις διατάξεις και τους κανονισμούς για τα επισκέψιμα τυροκομεία στην χώρα.

Ο Ιωάννης Σταθώρης στην ΔΕΤΡΟΠ 2020, στη Θεσσαλονίκη

 

Ο Ιωάννης Σταθώρης της Σταθώρη Τυροκομική δήλωσε σχετικά: «Επισκέψιμο ήταν ήδη γιατί ο κόσμος ερχόταν στο τυροκομείο αλλά τώρα έγινε και συμπωματικά λόγω και της διαβούλευσης για να γίνουν τα τυροκομεία επισκέψιμα, με κάποιες απαραίτητες προδιαγραφές. Έχει τώρα 20 μέρες λειτουργίας. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την δυνατότητα να δουν την παραγωγή μέσα από μια τζαμαρία και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της. Αν και έχει λίγες μέρες που το ανοίξαμε, υπάρχουν ήδη άτομα που καταφθάνουν για να δουν το τυροκομείο μας, ακόμα και σχολεία. Η αλήθεια είναι πως έχει γίνει ένας πάρα πολύ ωραίος  χώρος που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τη φιλοξενία μας, τα προϊόντα μας και την ποιότητά τους. Αν και θέλαμε να το ξεκινήσουμε εδώ και τρία χρόνια, λόγω κάποιων προβλημάτων καταφέραμε φέτος να το δημιουργήσουμε, ήταν και μια καλή συγκυρία τώρα λόγω και της τουριστικής περιόδου. Ευτυχώς βέβαια δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού οπότε όλα βαίνουν καλώς!».

Η «Σταθώρη Τυροκομική» διαθέτει πάνω από 20 είδη τυριών, ξεχωρίζει όμως για το τυρί τσαντίλας από κατσικίσιο γάλα, το Πετρωτό Σταθώρη αλλά και το Αγιοτύρι,  γραβιέρα με πλούσιο άρωμα, που η παραγωγή της γίνεται στις πύλες του Αγίου Όρους. Αυτή την στιγμή το τυρί «Καστέλι», τυρί για ψήσιμο  – σχάρας, είναι μια καινούργια συνταγή της «Σταθώρη Τυροκομική» στην προσπάθειά της για συνεχή ανανέωση των προϊόντων της.

Τα προϊόντα που θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ο επισκέπτης στο τυροκομείο θα συνοδεύονται με διάφορα τοπικά εδέσματα και με τη συνοδεία φρέσκιας χειροποίητης μπύρας από την πρώτη μικροζυθοποιία της Χαλκιδικής, την SEVEN SEALS, ή με μοναστηριακά κρασιά από το Άγιον  Όρος.

You might also like