Επιτυχής η ‘Γιορτή Κτηνοτροφίας’ του Δήμου Τυρνάβου

Με τη συμμετοχή επιστημόνων του κλάδου και με γαστρονομικές εκδηλώσεις

Με απόλυτη επιτυχία, πλήθος κόσμου και συμμετοχή πολλών σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαΐου 2023 στο Αργυροπούλι Τυρνάβου η Γιορτή Κτηνοτροφίας.

 

Στη διάρκεια της Γιορτής λειτούργησε πλούσια έκθεση τοπικών προϊόντων ενώ επίσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες σχετικά με τα φλέγοντα κτηνοτροφικά ζητήματα. Ξεχωριστή νότα στη Γιορτή Κτηνοτροφίας έδωσαν τόσο τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής όσο και τα εδέσματα τοπικής κουζίνας που προσφέρθηκαν από το Σύλλογο Γυναικών Αργυροπουλίου, τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό BUNE COOP, τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Τυρνάβου και ο Συνεταιρισμός Βοῦς Ελλάς – Π.Α.Κ.Σ.Ε.Β.Α.Π.Α.Μ. και άλλους συλλόγους και συνεταιρισμούς. Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος για την εκδήλωση και τις εισηγήσεις είναι πως οι ομιλίες και οι εισηγήσεις της Ημερίδας που έλαβαν χώρα την Κυριακή 14-5-2023 διήρκησαν πλέον των τριών ωρών ενώ είχαν προγραμματιστεί για 1,5 ώρα με τους παραβρισκόμενους κτηνοτρόφους να συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις.

 

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αργυροπουλιου Απόστολος Βογιατζής και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνδιοργάνωση, όλους τους συλλόγους και συνεταιρισμούς που συνέβαλαν αγόγγυστα και καθοριστικά για τη διοργάνωση της Γιορτής Κτηνοτροφίας, καθώς τους ομιλητές και εξαίρετους επιστήμονες Ιωάννη Καϊμακάμη, Αθανασία Στουρνάρα και Δημήτρη Σοφολόγη , που αποδέχθηκαν την πρόταση του Δήμου για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σε φλέγοντα θέματα της κτηνοτροφίας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τυρνάβου, «Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και σύσσωμη Δημοτική Αρχή δεσμεύονται πως η φετινή επιτυχής διοργάνωση θα αποτελέσει την απαρχή για την δημιουργία ενός θεσμού που θα συμβάλει ουσιαστικά, έμπρακτα και καθοριστικά στην ανάδειξη των τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων και των κτηνοτρόφων του Δήμου μας».
You might also like