Πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας από την Lely 

Πληροφορίες μέσω ενός κωδικού QR στα μπουκάλια 

Η Lely εγκαινίασε πρόσφατα την πλατφόρμα Mijn Boerderij (Το Αγρόκτημά μου) στην οποία ο καταναλωτής μπορεί να εντοπίσει τι περιέχει το ποτήρι γάλα που καταναλώνει, από πού προέρχεται το γάλα – ακόμη και από ποιες αγελάδες – και πώς παράγεται το γάλα. Μόλις πρόσφατα, η Rabobank – μια μεγάλη ολλανδική τράπεζα – υπολόγισε ότι μια μπουκιά φαγητού διανύει κατά μέσο όρο 30.000 χιλιόμετρα πριν φτάσει στο πιάτο μας.

 

Σε ανακοίνωσή της για το λανσάρισμα της συγκεκριμένης πλατφόρμας η Lely ανέφερε ότι «εργάζεται για ένα βιώσιμο, ευχάριστο και κερδοφόρο μέλλον για τους γαλακτοπαραγωγούς». Όπως αναφέρει σχετικά, «η βιωσιμότητα μεταφράζεται σε λιγότερα διατροφικά μίλια, αλλά και σε καλύτερη σύνδεση μεταξύ καταναλωτή και αγρότη και μεγαλύτερη εκτίμηση για το προϊόν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ολλανδική εταιρεία εργάστηκε πάνω στο ζήτημα της βιωσιμότητας. Το 2018 παρουσίασε το Lely Orbiter, μια πλατφόρμα με την οποία ο αγρότης μπορεί όχι μόνο να επεξεργάζεται το δικό του γάλα στο ίδιο το αγρόκτημα μετατρέποντάς το σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αλλά και να μεταφέρει την ιστορία του μέσα από  κάθε μπουκάλι γάλα στους καταναλωτές.

H  Lely κάνει το επόμενο βήμα με την πλατφόρμα Mijn Boerderij για να συμβάλει στη μείωση της απόστασης μεταξύ του αγρότη και του καταναλωτή. Πρόκειται επίσης για ένα βήμα προς την υλοποίηση της ‘Φάρμας του Μέλλοντος, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.


Δείτε εδώ την ‘Φάρμα του Μέλλοντος’ από την Lely.

You might also like