ΥπΑΑΤ & ΚΕΕΕ: δημιουργία και ένταξη Αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννη Μασούτη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τους, τέθηκαν οι  παράμετροι και ορίστηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις,  ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ένταξη των Αγροτικών Τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, όπως είχε προηγουμένως δεσμευτεί και ο Υπουργός, στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων στην Βουλή.

 

«Με υπομονή, επιμονή και στοχοπροσήλωση ξεκινάμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας, με  την εγγραφή των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων σε  αυτά. Αξιοποιώντας τις δομές, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων θέλουμε να εντάξουμε στο θεσμικό τους πλαίσιο τα Αγροτικά Τμήματα, δίνοντας πρόσβαση στα οφέλη μιας ήδη οργανωμένης δομής στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα» τόνισε ο Υπουργός του ΥπΑΑΤ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιωάννης Μασούτης  δήλωσε: «Ήταν μια ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφικών Λευτέρη Αυγενάκη που ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ευχαριστούμε θερμά. Να σημειώσω ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη συζήτηση που είχαμε  στην πρόταση του Υπουργού για την δημιουργία και την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας».

Παρόντες ήταν (από τα αριστερά): ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, ο Ιωάννης Μασούτης και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, ο Παναγιώτης Αγνιάδης, Γενικός Γραμματέας και ο Ιορδάνης Τσώτσος, Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You might also like