Διημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία

Στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, 26-27 Αυγούστου

Διημερίδα για την μετακινούμενη Κτηνοτροφία θα πραγματοποιηθεί στον Αθανάσιο Διάκο του Δήμου Δελφών Φωκίδας το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου 2023, μια εκδήλωση την οποία διοργανώνουν τοπικοί και περιφερειακοί φορείς καθώς και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει για τον μεν Σάββατο 26 Αυγούστου μια Ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Βαρδούσια από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι ενώ για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Αυγούστου περιλαμβάνει επίσκεψη των συνέδρων σε βοσκοτόπους και κοπάδια της περιοχής.

Ο Κωνσταντίνος Πελεκάνος, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου και διοργανωτής της διημερίδας.

 

Στο συνέδριο έχουν κληθεί για να παρουσιάσουν εισηγήσεις σημαντικοί εκπρόσωποι της κτηνοτροφίας, πανεπιστημιακοί και δημόσιοι λειτουργοί. Μεταξύ αυτών η Βασιλική Λάγκα (πρόεδρος του Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτροφων), ο κτηνίατρος Αντώνιος Ζδράγκας ( διευθυντής του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ- Δήμητρα), οι Αντώνιος Καμινάκης και Παναγιώτης Σιμιτζής  (καθηγητές Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο κτηνοτρόφος Ιωάννης Χερουβίμ κ.ά. Αξίζει να σημειώσουμε οτι στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και Ιταλοί μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι.


Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Πελεκάνος, Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου.

You might also like