ΦΑΓΕ: Έξω πάει καλά…

Ζημίες στην Ελλάδα- Ο Όμιλος 'τρέχει' με 10% το πρώτο εξάμηνο του '23

Διαφορετική εικόνα όσο αφορά τη δραστηριότητά της στην εγχώρια αγορά σε σχέση με τη διεθνή παρουσιάζει η ΦΑΓΕ καθώς στην Ελλάδα η εταιρεία παρουσιάζει ζημίες ενώ σε διεθνές επίπεδο ο Όμιλος παρουσιάζει θετικό πρόσημο.

 

Η ΦΑΓΕ πέτυχε να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2022 στα 163 εκατ. ευρώ έναντι 153,8 εκατ. ευρώ το 2021 αλλά η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ‘ψαλίδισε’ τα κέρδη της. Η χρήση του 2022 ήταν ζημιογόνος για την ΦΑΓΕ στην εγχώρια αγορά καθώς οι καθαρές ζημίες της αυξήθηκαν από 1,1 εκατ. ευρώ το 2021 σε 3,2 εκατ. κατά την περυσινή χρήση.

Όσο αφορά την FAGE International στην οποία ενοποιούνται όλοι οι επιμέρους ισολογισμοί των θυγατρικών (ευρωπαϊκών κι αμερικανικών δραστηριοτήτων), ο όμιλος παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 3% καθώς ανήλθε στα 552 εκατ. δολάρια ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 29,2 εκατ. δολάρια- σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, κυρίως λόγω των κερδών που κατέγραψε η αμερικανική αγορά.

Δυνατό πρώτο εξάμηνο για τον Όμιλο

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023 ο όμιλος πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 309,6 εκατ. δολαρίων ή αύξηση 10,6% μέσα σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία στη διεθνή αγορά. Εντυπωσιακή ήταν επίσης η αύξηση των καθαρών κερδών που ανήλθαν σε 48,8 εκατ. δολαρίων- υπερπενταπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021

You might also like