Συνέδριο ΕΖΕ: Με επιτυχία στην Νέα Ορεστιάδα

Μεγάλη συμμετοχή κι ενδιαφέρον στο 37ο  επιστημονικό συνέδριό της

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 37ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας (ΕΖΕ) από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2023 στην Νέα Ορεστιάδα.

 

Το Συνέδριο της ΕΖΕ φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας» της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Περισσότεροι από 190 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις εισηγήσεις γενικού κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος από εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές και τα αποτελέσματα 39 ερευνητικών εργασιών που κάλυψαν όλα τα αντικείμενα της ζωοτεχνικής επιστήμης (διατροφή, εκτροφή, υγιεινή και γενετική παραγωγικών ζώων και ποιότητα προϊόντων ζωικής προέλευσης). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν τα προβλήματα, οι προοπτικές και οι προκλήσεις της ελληνικής κτηνοτροφίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που έχουν σχέση με την προαγωγή της Ζωοτεχνικής Επιστήμης και της Ζωικής Παραγωγής και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Δήμος Ορεστιάδας και η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δ.Π.Θ.

 

Η διοργάνωση του 37ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ε.Ζ.Ε. είχε ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς έλαβε χώρα στα πλαίσια των επετείων των 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας, των 50 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των 10 χρόνων από τον πρόωρο θάνατο του Καθηγητή του Δ.Π.Θ. Ζαφείρη Άμπα. Ειδικά στο πλαίσιο του τελευταίου, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση μνήμης στον αείμνηστο Καθηγητή Ζαφείρη Άμπα όπου αναδείχθηκαν η προσωπικότητα και η σημαντική προσφορά του στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής.

Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς του 37ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ε.Ζ.Ε. καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση.


Φωτογραφίες: Νίκος Πατούνας- https://www.radioevros.gr

You might also like