Γεώργιος Τζιώκας: «Στην Θεσσαλία επιχειρούμε από πείσμα…»

To Dairy News συζητάει με τον επικεφαλής της Tziokas Industrial & Agricultural Services για την κατάσταση που επικρατεί στην πληγωμένη Θεσσαλία

Ο Γεώργιος Τζιώκας από την Λάρισα είναι σήμερα επικεφαλής μια οικογενειακής επιχείρησης Tziokas Industrial & Agricultural Services η οποία ιδρύθηκε το 1968 από τον πατέρα του που ασχολείτο με περιελίξεις κι ένα συνεργάτη, ενώ ο ίδιος την ανέλαβε το 2009 εξελίσσοντάς την τα χρόνια που ακολούθησαν.

 

Η εταιρεία Tziokas Industrial & Agricultural Services δραστηριοποιείται στον βιομηχανικό εξοπλισμό έχοντας δώσει έμφαση τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό τομέα και τη γαλακτοκομία. Είναι εισαγωγική κι εμπορεύεται ανοξείδωτες αντλίες γάλακτος, μειωτήρες, μοτέρ, δονητές, inverter κ.ά.

Η Tziokas Industrial & Agricultural Services έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο τεχνικό τμήμα της το οποίο είναι στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε πελάτη σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Και τα προβλήματα στην Θεσσαλία όπου κυρίως δραστηριοποιείται ο Γ. Τζιώκας είναι το τελευταίο διάστημα πολλά και κατεπείγοντα.

Μερικές εβδομάδες μετά την καταστροφική επέλαση του Daniel επικοινωνήσαμε με τον Γ. Τζιώκα προκειμένου να μάθουμε περισσότερα τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο εκεί όσο και για την πορεία της επιχείρησής του η οποία ευτυχώς δεν επλήγη από τη θεομηνία.

 

Dairy News | Κύριε Τζιώκα, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Θεσσαλία;

Γεώργιος Τζιώκας  | Η καταστροφή είναι μεγάλη στην Θεσσαλία. Κάποιοι έχουν βάλει πείσμα να ξαναχτίσουν τις επιχειρήσεις τους σε μέρη τα οποία θα πλημμυρίσουν ξανά! Τα τυροκομεία είναι σε άθλια κατάσταση, εργαζόμενοι έχουν μπει σε αναστολή και πληρώνονται με 540 ευρώ περιμένοντας να ξαναφτιαχτούν τα τυροκομεία. Οι κτηνοτρόφοι δίνουν το γάλα τους σε τυροκομεία με τα οποία συνεργάζονταν αλλά αυτά σε κάποιες περιπτώσεις λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί το τυροκομούν σε τυροκομεία συναδέλφων τους κ.ό.κ.

Φαντάζομαι θα έχετε μιλήσει με αρκετούς από αυτούς.

Οι τυροκόμοι που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές δεν μιλούνται, ούτε εμείς μπορούμε να τους μιλήσουμε, απλώς μπαίνουμε στα εργοστάσιά τους και δουλεύουμε προσπαθώντας να ξαναφτιάξουμε τις εγκαταστάσεις.

Τελικά η Θεσσαλία αποδείχτηκε ‘ανοχύρωτη’.

Στα Φάρσαλα τα αυτοκίνητα περνάνε άνω από γέφυρες που είχαν φτιάξει οι Γερμανοί στον πόλεμο, για ποια έργα μιλάμε; Οι άνθρωποι απλώς έχουν πείσμα κι επιμένουν να φτιάχνουν επιχειρήσεις και μονάδες. Αγνοώντας ίσως τους κινδύνους…

Η πολιτεία; Ακούμε για στήριξη…

Πηγαίνω σε όλα τα εργοστάσια, μιλάω καθημερινά με παραγωγούς και περνάω από τα μέρη που λογικά θα έπρεπε να γίνουν έργα αλλά αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η πολιτεία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Υπάρχει μια ανακοίνωση ότι ‘θα’ δοθούν αποζημιώσεις. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική: εγώ ακόμα πλένω τα λασπωμένα ρούχα μου με πιεστικό στην αυλή γιατί αν τα βάλω στο πλυντήριο, το καινούργιο πλυντήριο που πήρα γιατί το παλιό το πετάξαμε μετά την πλημμύρα, θα χαλάσει και το καινούργιο.

You might also like