Έρχεται το AgriBusiness Forum

3-5/11, Poseidon Palace, Πιερία - Συνδιοργάνωση: Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας

Από τις 3 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί το ΕΣΥΦ-AgriBusiness Forum στο Poseidon Palace στην Πιερία (Λεπτοκαρυά), με θέμα «Η Φυτοπροστασία, καταλύτης για τον μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων στην ψηφιακή & πράσινη εποχή».

 

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του AgriBusiness Forum της Πιερίας, θα δώσουν το παρών 50 σημαντικοί ομιλητές και περισσότεροι από 200 σύνεδροι από τον πρωτογενή τομέα, τις επιχειρήσεις, τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, τα πανεπιστήμια και τον τομέα χάραξης πολιτικής.

Το συνέδριο της Πιερίας εστιάζει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για βιώσιμες και επικερδείς αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο τρίπτυχο γεωργικές εισροές, νέες τεχνολογίες, κλίμα-περιβάλλον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κυριακή 5/11 είναι αφιερωμένη στην Θεσσαλία, για την απεικόνιση της πραγματικότητας, τα άμεσα μέτρα και τις μεσο-μακροπρόθεσμες στρατηγικές που πρέπει να ληφθούν για την περιοχή.

Θα συμμετάσχουν οι  Δρ. Λόης Λαμπριανίδης, Οικονομικός γεωγράφος, αφ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (με την εισήγηση: Απαιτήσεις για το «Μεσομακροπρόθεσμο Σχέδιο Ανάπτυξης της Θεσσαλίας»), ο Δρ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (με την εισήγηση: Αναδιάρθρωση καλλιεργειών, βάσει της ζήτησης των αγορών και της οικονομικής απόδοσης) ενώ συντονιστής θα είναι ο Γιάννης Μπαλακάκης, Chair AgriBusiness Forum, President Geo Routes Institute.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη πεδίου στην   Οργάνωση Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού. Ο συγκεκριμένος συνεταιριστικός φορέας δημιουργήθηκε το 2015 και αριθμεί 42 μέλη. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις των μελών φτάνουν στα 700 στρέμματα και αυξάνονται συνεχώς.


Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Συνδιοργάνωση: Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας.

Πρόγραμμα AgriBusiness Forum 

You might also like