Κτηνοτρόφοι Μακεδονίας- Θράκης για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

Καταγγέλλουν εκκρεμότητες συνδεδεμένων για το αιγοπρόβειο (γάλα) και βόειο κρέας (γέννες) του 2022

Θέμα πληρωμών θέτουν οι παραγωγοί που συσπειρώνονται στους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς υποστηρίζουν πως παρά τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές αλλά και για τον προγραμματισμό πληρωμών ενισχύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους, δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή, για την εξόφληση των συνδεδεμένων ενισχύσεων της κτηνοτροφίας.

 

Εκκρεμότητες συνδεδεμένων για το αιγοπρόβειο (γάλα)και βόειο κρέας (γέννες) του 2022, οι οποίες τα προηγούμενα έτη εξοφλούνταν πριν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης,
δηλαδή εντός Οκτωβρίου. «Σας υπενθυμίζουμε επίσης, αν το έχετε ξεχάσει, ότι με βάση την τροποποιητική ΥΑ375/224528/19-7-2023η οποία φέρει την υπογραφή σας, πρέπει να πληρωθούν οι
βοοτρόφοι που δικαιούνται τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τις γέννες των βοοειδών, με επιπλέον 20,5 ευρώ για κάθε επιλέξιμο ζώο, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε λογάριασε σωστά την ενίσχυση πριν την πρώτη πληρωμή!!!».

Οι  κτηνοτρόφοι και καλούν την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξόφληση των δικαιούχων, προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να είναι συνεπείς, στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί που συσπειρώνονται στους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπενθυμίζουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι «οι κτηνοτρόφοι των νησιών περιμένουν να δεήσει για να πληρωθούν την ενίσχυση με το όνομα ΑΜΑΛΘΕΙΑ. Νεαρή παρέλαβε την τροφό του Δία και κοντεύει να τη βγάλει στη σύνταξη».

You might also like