ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Άρση καθηκόντων του τακτικού επιθεωρητή

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Στην άρση καθηκόντων του τακτικού επιθεωρητή του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Χ.Π, προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την κατηγορία της «δωροληψίας για ενέργειες που αντίκεινται στα καθήκοντά του κατά συρροή».

 

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διοίκηση του ΕΛΓΟ παραπέμπει κατά προτεραιότητα την υπόθεση στο ΔΣ του Οργανισμού με το ερώτημα της αργίας.

Επίσης, με εντολή του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων (ΕΕΠ&Π).

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω Επιτροπές από το 2010 και μετά λειτουργούσαν πλημμελώς ή δεν λειτουργούσαν καθόλου, επισήμως, «λόγω έλλειψης προσωπικού». Από το 2019 και μετά έγινε προσπάθεια λειτουργίας τους, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Προτεραιότητα στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων

Στο πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας ΕΕΠ&Π έχει δοθεί προτεραιότητα στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων με στόχο την άρση της αίσθησης της ατιμωρησίας αλλά και την προστασία ενός εθνικού προϊόντος, ενώ ακολουθούν οι έλεγχοι για το ελαιόλαδο.

Επισημαίνεται ότι σε μία δεκαετία (2010-2019) εξετάστηκαν από την πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων μόλις 78 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 145.700 ευρώ , ενώ την τριετία 2020-2022, και παρά των περιορισμών της πανδημίας, εξετάστηκαν 144 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.101.181 ευρώ. Ενώ απομένουν προς εξέταση 169 υποθέσεις.

Εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι όλες οι υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα να εξετασθούν το συντομότερο δυνατόν.

You might also like