ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνάντηση του γ.γ. ΥπΑΑΤ με τους νέους διευθυντές

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού πληρωμών, Βαγγέλης Σημανδράκος, υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Πέμπτης (28/12)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την παραίτησή που υπόγραψε ο πρόεδρος του οργανισμού, Βαγγέλης Σημανδράκος.

Ο κ. Ευάγγελος Σημανδράκος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τα μέλη της διοίκησης και το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ για την συμβολή τους στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμών. Επίσης, ευχαριστεί τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, την Διαχειριστική Αρχή, την ΕΘΕΑΣ και το σύνολο των Συνεταιρισμών, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, την Τράπεζα Πειραιώς και την ένωση των εταιριών της Τεχνικής Υποστήριξης, καθώς συνέβαλαν όλοι από την πλευρά τους στην στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε κληθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη να υποβάλει την παραίτησή του στο τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο είχε αρνηθεί να παραιτηθεί καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση μέσω ΑΣΕΠ και άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να υπακούσει στις διαταγές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παραίτηση του Προέδρου τα πιθανότερα σενάρια για τον οργανισμό είναι είτε να τοποθετηθεί προσωρινός άλλος πρόεδρος είτε να τον αντικαταστήσει προσωρινά ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Συνάντηση του γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους νέους διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πάντως πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού συνάντηση του γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στρατάκου με τους νέους διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ, του αντιπροέδρου Κυριάκου Μπαμπασίδη, της αντιπροέδρου Γεωργίας Αθανασάκη και της γενικής διευθύντριας Όλγας Μωραϊτου-Ζώη..

Μάλιστα, η  επίσκεψη του γ.γ. είναι η πρώτη επίσκεψη μέλους της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων τους, μετά τις εκλογές, καθώς η συνάντηση γίνεται  μία ημέρα μετά από την απόφαση του Δ.Σ για τον ορισμό νέων διευθυντών του Οργανισμού.

Στις εισηγήσεις τους  τόσο οι αντιπρόεδροι και η γενική διευθύντρια, όσο και οι νέοι διευθυντές του Οργανισμού ανέδειξαν ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για άμεση επαναλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ με διαδικασίες και τήρηση των κοινοτικών υποχρεώσεων, καθώς και ενίσχυση του Οργανισμού σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Ο κ. Στρατάκος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο μέσα στο οικοσύστημα της αγροτικής ανάπτυξης.

You might also like