ΕΒΕΑ: Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Μαίρη Χατζάκου

Από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) τίμησε, για μια ακόμη χρονιά, την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας, απονέμοντας τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ, σε 11 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που με την επιχειρηματική τους δράση στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, σε όλη τη διάρκεια του 2023.

Μέσα σε αυτές τις επιχειρήσεις ανήκει και η ΜΕΒΓΑΛ. Πιο συγκεκριμένα, η κα Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, απέσπασε, για μια ακόμη χρονιά, το Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας για την χρονιά που μας πέρασε, από την Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην έναρξη της εκδήλωσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το 2024 είναι η χρονιά που το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) συμπληρώνει 105 χρόνια λειτουργίας, γιορτάζοντας φέτος επίσης, τα 10 χρόνια της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας: μιας δομής που το ΕΒΕΑ ίδρυσε την περίοδο της οικονομικής κρίσης, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την αναγέννηση της οικονομίας της χώρας.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) τιμά επιχειρήσεις – μικρές και μεγάλες – από όλους τους κλάδους της οικονομίας, αναδεικνύει την επιχειρηματική αριστεία και επιβραβεύει τις επιχειρηματικές επιδόσεις, αλλά και τις αξίες που βρίσκονται πίσω από αυτές.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν, διακρίθηκαν στους τομείς της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της πράσινης ανάπτυξης, της εταιρικής υπευθυνότητας, της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Ωστόσο, όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «αυτή η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Το πρόταγμα της ολικής ανάταξης της ελληνικής οικονομίας οφείλει να μας ενώσει. Θέλουμε μια ανάπτυξη με διάρκεια και ποιότητα. Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην παραγωγικότητα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στη γνώση και στη σύνεση. Μια ανάπτυξη δυναμική, αλλά και κοινωνικά δίκαιη, η οποία θα δημιουργεί όρους ευημερίας για τους πολλούς. Να κρατά τα πόδια μας γερά στο έδαφος, το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Εφραίμογλου.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ απονεμήθηκαν ως εξής: 
 1. Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας
  GRANTEX A.E.
 2. Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης
  NANOBIONIC
 3. Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης
  Antipollution
 4. Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
  Coca Cola Hellas
 5. Βραβείο ενίσχυσης της απασχόλησης
  METRO ΑΕΒΕ
 6. Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας
  KEYVOTO
 7. Βραβείο Νέου Επιχειρηματία
  Άγγελος Σταυράκης – Safesize
 8. Βραβείο Αναπτυσσόμενης ΜμΕ
  DP PUMPS – DRAKOS POLEMIS
 9. Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας
  ENSIGHT
 10. Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας
  ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΑΚΟΥ – ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
 11. Βραβείο συμπερίληψης
  Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας
You might also like