ΣΕΚ: Η πραγματικότητα συνθλίβει τους παραγωγούς

Ζητάει την άμεση ενεργοποίηση του  «ΑΡΤΕΜΙΣ 2» για  όλη τη χώρα

Επιστολή στην οποία αναφέρεται στην επικαιρότητα του κλάδου της κτηνοτροφίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας κάνοντας λόγο για μια πραγματικότητα που συνθλίβει τους παραγωγούς.

 

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως η τεράστια μείωση των επιδοτήσεων, η ολέθρια πτώση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα μεταλλάσσει την επιβίωσή των κτηνοτρόφων σε ανυπέρβλητη πρόκληση.  «Η αλλαγή επαγγέλματος γίνεται ρουτίνα για πολλούς από εμάς και μοιάζει μη αναστρέψιμη, ενώ η πλημμυρίδα νοθειών με αγελαδινό γάλα στο εθνικό μας προϊόν, καταδεικνύει την αποτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, απαιτεί επειγόντως από τις βιομηχανίες να σταματήσουν τον εκβιασμό, μέσω των τιμών και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη στις συναλλαγές τους με τους κτηνοτρόφους. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι που συσπειρώνονται στον ΣΕΚ καταγγέλλουν την εμφανή αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, που αφήνει το πεδίο ελεύθερο για ανεξέλεγκτες νοθείες, όπου σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες κυρώσεις των εγκληματιών που νοθεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα ΠΟΠ, «οδηγούν το καλύτερο τυρί στον κόσμο σε υποβάθμιση ποιότητας και τιμών, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τον κίνδυνο προστασίας του ΠΟΠ στο συγκεκριμένο προϊόν το οποίο απειλείται πολλά χρόνια τώρα από άλλες χώρες».

Ο ΣΕΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεση δράση, ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθώντας αυστηρές και πραγματικές κυρώσεις για όσους υποκύπτουν στη διαδικασία των νοθειών.  «Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες βιομηχανίες έχουν βρεθεί με νοθείες, όπου σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες κυρώσεις, τους δίνουν περιθώριο να συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος των άλλων επιχειρήσεων δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ζητούν επίσης άμεση ενεργοποίηση του  πετυχημένου πιλοτικού προγράμματος «ΑΡΤΕΜΙΣ 2» για  όλη τη χώρα.

You might also like