ΥπΑΑΤ: συνάντηση με τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στόχος ένας αξιόπιστος ΟΠΕΚΕΠΕ με διαφάνεια και δικαιοσύνη

«Οτιδήποτε στρεβλό θα αντιμετωπίζεται άμεσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα», ξεκαθάρισε ο κ. Αυγενάκης κατά τη συνάντηση που είχε με στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού, γενικούς διευθυντές και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να νιώθουν οι αγρότες ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένας αξιόπιστος φορέας που εμπιστεύονται και στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να παίρνουν απαντήσεις.

Αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Υπουργός έκανε σαφές με κάθε τρόπο ότι όλα θα ερευνηθούν.

Παράλληλα, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε την προτεραιοποίηση των ελέγχων για τα 16.000 ΑΦΜ που είναι ακόμη δεσμευμένα και την επίσπευση την επίσπευση του διαχειριστικού ελέγχου για όσους από το 2014 έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

«Θα ελεγχθούν τα πάντα. Με ενδιαφέρει και το ένα ευρώ που έχει δαπανηθεί να έχει αντικείμενο» τόνισε ο ΥπΑΑΤ κατά την διάρκεια επίσκεψης του στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει το έργο της και να μη δέχεται παρεμβάσεις από κανέναν για κανέναν.

Ο Υπουργός προανήγγειλε, ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το θέμα της τοποθέτησης της νέας Διοικήσεως, ενώ θα υπάρξει και ένας νέος συνεργάτης – τεχνικός σύμβουλος,  προκειμένου να ενισχυθεί το κενό που υπάρχει στο πληροφοριακό σύστημα.

Τον λόγο έλαβε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος, ο οποίος αναφέρθηκε κι εκείνος στην κεφαλαιώδη σημασία που έχει ο Οργανισμός στην Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας και στην ανάγκη να επανέλθει η σχέση εμπιστοσύνης που είχε απολεσθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του Yπουργού έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του. «O,τι έγινε στο παρελθόν θα το αφήσουμε πίσω μας με σκληρή δουλειά για να φέρουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη θέση που του αξίζει».

You might also like