Υπουργικό κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ στη Θεσσαλία

Τετραήμερη περιοδεία Αυγενάκη και υφυπουργών του ΥπΑΑΤ σε ολόκληρο τον Θεσσαλικό Κάμπο

Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους του θεσσαλικού κάμπου για την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη με το υπουργικό κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ θα συζητηθεί το σύνολο των θεμάτων που αφορούν το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους εκπροσώπους του θεσσαλικού κάμπου, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ θα συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, μέσα από μια σειρά συσκέψεων με φορείς της περιοχής, επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και συνεταιρισμούς που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Οι συναντήσεις του ΥπΑΑΤ θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή.

Στη σημερινή σύσκεψη θα παρευρεθούν οι υπουργοί: Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, οι Γενικοί Γραμματείς Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αντιπεριφερειάρχες, οι νεοκλεγέντες δήμαρχοι της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, και εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ και συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Το πρόγραμμα του ΥπΑΑΤ για τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλία

Την Παρασκευή ο Υπουργός μαζί με την πολιτειακή ηγεσία του ΥπΑΑΤ, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με με πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους που έχουν πληγεί από τις καταστροφές, ενώ την ίδια μέρα θα έχουν σύσκεψη με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Φορέων.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΙΠΕΑ στα Φάρσαλα και στη συνέχεια τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα. Κατά την παραμονή του στην Θεσσαλία θα συναντηθεί και με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στην Ελασσόνα.

Την Παρασκευή το πρωί, επίσης, κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ αποτελούμενο από τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, θα επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Παράλληλα, το Σάββατο ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος  θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα παρακάρλια χωριά και συνάντηση με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου .

Την Κυριακή κλιμάκια του ΥπΑΑΤ αποτελούμενα από τους υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη, Σταύρο Κελέτση και τους ΓΓ Γιώργο Στρατάκο, Κώστα Μπαγινέτα και Δημήτρη Παπαγιαννίδης θα επισκεφθούν τα Θερμοκήπια Κακαράτζα στην Καρδίτσα, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τρικάλων, την Αργιθέα Καρδίτσας, την Φαρκαδώνα και το Κεραμίδι, το Αγναντερό Καρδίτσας και τα Καλύβια το Γλύνος Τρικάλων, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργυροπουλίου και Πλατανούλιας Τυρνάβου,  καθώς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στη Φαλάνη, στη Γιάννουλη και στην Τερψιθέα. Τέλος  θα γίνει συνάντηση και με τη ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων.

You might also like