ΥπΑΑΤ: Τμήματα Αγροτών εντός των Επιμελητηρίων

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα και την παροχή γνώσεων στους αγρότες μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων της ΕΕ

Την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει Τμήματα Αγροτών εντός των Επιμελητηρίων, ανέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

 

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών (Τμήματα Αγροτών), το οποίο θα ενημερώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα διαχειρίζονται τα Επιμελητήρια, με το κόστος να καλύπτεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η λειτουργία Αγροτικών Τμημάτων θα είναι προαιρετική.

Ο υπουργός του ΥπΑΑΤ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα επιμελητήρια και στον επιμελητηριακό κόσμο, επισημαίνοντας ότι αυτά αποτελούν χώρο όπου οι αγρότες μπορούν να αναπτύξουν πρόσθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη λειτουργίας ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Μητρώου Αγροτών, το οποίο θα συμβάλει στη σύνδεση των αγροτών με τον επιχειρηματικό κόσμο σε κάθε περιφέρεια.

Η πρόταση αυτή φαίνεται ότι έλαβε θετική υποδοχή από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, ενώ ο υπουργός κάλεσε και τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα των Αγροτικών Τμημάτων.

Μετά τη δίωρη συνεδρίαση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι γιατί, πλέον, υπάρχει ένας άλλος αέρας, μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι πλέον ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας μπορεί να είναι πιο αισιόδοξος. Μπαίνουμε σε ένα άλλο κλίμα, σε μια άλλη φιλοσοφία και με τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των διοικήσεων των Επιμελητηρίων της χώρα μας, θα καταφέρουμε να κάνουμε πολλά και χρήσιμα.

Σε αυτή τη συζήτηση έχουν ρόλο οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, φυσικά η ΕΘΕΑΣ, οι Ομάδες Παραγωγών και φυσικά οι Συνεταιρισμοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως το κάνουμε πάντα, για να γίνει κατανοητό το όφελος και τι ανοίγεται στους ορίζοντές μας το επόμενο διάστημα».

You might also like