Αύριο το Dairy Conference στο Sofitel Athens

Σημαντικό γαλακτοκομικό συνέδριο σε μια εποχή μεγάλων εντάσεων στον κλάδο

Αύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Sofitel, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το ετήσιο Dairy Conference της Boussias Events, το καθιερωμένο συνέδριο για την ελληνική αγορά γάλακτος και των προϊόντων του. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι: «Nurturing Sustainable Growth».

 

Η διεξαγωγή του Dairy Conference πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη στιγμή για την ελληνική αγορά γάλακτος  η οποία βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας της πτώσης των τιμών παραγωγού, της συνεχιζόμενης κι εν πολλοίς αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών στα γαλακτοκομικά προϊόντα ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες από το εξωτερικό ότι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα ως ‘Φέτα ΠΟΠ’.

Μάλιστα σήμερα στο ΥπΑΑΤ έχει προγραμματιστεί συνάντηση παραγόντων της αγοράς με τον ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη για το πρόβλημα της νοθείας (που συνεχίζεται ανεξέλγκτη) και των αυξήσεων στα γαλακτοκομικά (που επίσης συνεχίζονται ανεξέλεγκτες).

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, είτε σε στρογγυλές συζητήσεις είτε παρουσιάζοντας εισηγήσεις ορισμένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Τρία από τα στελέχη της αγοράς που συμμετέχουν στο φετινό Dairy Conference της Boussias Events

 

Χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν ο Χρήστος Αποστολόπουλος (Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ), ο Καθηγητής ΓΠΑ Σέρκος Χαρουτουνιάν (Πρόεδρος ΕΛΓΟ – Δήμητρα), ενώ ενδιαφέροντα όπως πάντα στοιχεία από την ελληνική γαλακτοκομική αγορά θα παρουσιάσει ο Ευστράτιος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ – Δήμητρα.

Η Μαίρη Γουγουλή, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας, Έρευνας & Ανάπτυξης της ΜΕΒΓΑΛ, η Βιολέττα Μανδρέκα, Commercial & Exports Manager της Μανδρέκας και ο Κωνσταντίνος Τραγούδας, Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης & Αειφορίας της Κρι Κρι είναι μερικά από τα στελέχη της αγοράς που θα παρουσιάσουν εισηγήσεις.

Μετά το μεσημεριανό διάλλειμα θα πραγματοποιηθούν τρία πολύ ενδιαφέροντα στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων με θέματα: α) Τις επιπτώσεις της πληθωριστικής και ενεργειακής ακρίβειας και των φυσικών καταστροφών στην τιμή των ΠΟΠ ελληνικών τυριών, β) Τα βήματα για την κατοχύρωση του ελληνικού γιαουρτιού, προκλήσεις και ευκαιρίες και γ) Τα ζητήματα παραγωγών και συνεταιρισμών.

Το τρίτο και τελευταίο πάνελ του συνεδρίου θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αντωνίου, αρχισυντάκτης του περιοδικού Dairy News.


Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Dairy Conference 2024

You might also like