Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι στην Agrotica 2024

Hμερίδα παρουσίασης και πρώτη τεχνική συνάντηση του φορέα- Ενισχύεται ο θεσμός των πιστοποιημένων γεωργικών συμβούλων στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δήμητρα Ιορδανίδου» του κτιρίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12 & Ι. Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη) το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, η πρώτη τεχνική συνάντηση των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών σε παράλληλη εκδήλωση της Agrotica 2024, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών [farmadvisors]. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 76 γεωτεχνικοί – Γεωργικοί  Σύμβουλοι που εκπροσώπησαν 40 φορείς – εταιρείες γεωργικών συμβούλων.

 

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Α.Α.Τ  Δημήτριος Σταμενίτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Γεώργιος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Σέρκο Χαρουτουνιάν και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  Μενέλαος Γαρδικιώτης. Ο εκ των Διευθυντών της Διαχειριστικής Αρχής του ΥπΑΑΤ Δημήτριος Παππάς και ο Προϊστάμενος της ίδιας υπηρεσίας Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος παρευρέθηκαν σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις δίνοντας τις σχετικές διευκρινήσεις.

\Την παρουσίαση του θεσμού των Πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβουλών στην Ελλάδα και στους Έλληνες γεωργούς, τους συλλογικούς σκοπούς και στόχους του συλλόγου και το συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Πρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Δρυς, την παρουσίαση των δράσεων του, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Καραστέργιος, τις δυνατότητες διεθνούς δικτύωσης και αξιοποίησης προγραμμάτων ο Δημήτριος Μπαρδακίδης, ενώ τα στατιστικά του χρηματοδοτικού υπο-Μέτρου του ΥπΑΑΤ 2.1 ο Νίκος Μαργαριτόπουλος.

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι προτάσεις βελτίωσης του εθνικού Συστήματος Παροχής δωρεάν Γεωργικών Συμβουλών σε 80.000 γεωργούς από 82 Πιστοποιημένους Φορείς με 650 πιστοποιημένους επιστήμονες. Η ικανοποίηση των αναγκών της μεγάλης ζήτησης που παρουσιάζεται σήμερα για πιστοποιημένους γεωπόνους επιτάσσει τη συνεχή προκήρυξη και εκπαίδευση των νέων γεωργικών συμβούλων από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα.

Όπως διαπιστώθηκε στην εκδήλωση, η συνεχής βελτίωση των γνώσεων των πιστοποιημένων επιστημόνων είναι απαραίτητη προκειμένου να παρέχουν συνεχώς συμβουλές υψηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια των 360.000 και πλέον επισκέψεων στο χωράφι ή στον στάβλο στους Έλληνες γεωργούς.

You might also like