ΕΘΕΑΣ: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών

Η ΕΘΕΑΣ στο πλευρό των αγροτών που θα μετέχουν στην ειρηνική κινητοποίηση στην Αθήνα

Η ΕΘΕΑΣ, στηρίζοντας την απόφαση των αγροτών, καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στο ειρηνικό συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, με στόχο την ανάδειξη των κρίσιμων προβλημάτων του κλάδου και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου εισοδήματος.

 

Η ανακοίνωση της ΕΘ.Ε.Α.Σ.

Στην ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ τονίζεται: «Η μόνιμα δύσκολη κατάσταση, που βιώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τα τελευταία χρόνια, επιβαρύνθηκε το 2023, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κοινός άξονας των αιτημάτων είναι τόσο η προστασία τον τελευταίο χρόνο από τις ανεπανόρθωτες ζημιές και επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, όσο και από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, που συνέπεσαν παράλληλα με τα προβλήματα και την αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων της νέας ΚΑΠ.

Επιπλέον, στην Ελλάδα οι αγρότες κινητοποιούνται για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τις ζημιές στη Θεσσαλία, για τη λήψη μέτρων μείωσης του κόστους ρεύματος και πετρελαίου, για την επιβολή εντατικών ελέγχων στην αγορά και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, με τελικό στόχο τη μείωση της ψαλίδας μεταξύ παραγωγών – καταναλωτών.

Κτηνοτρόφοι ΑΜ-Θ: «Δεν έχουμε ικανοποιηθεί»

Η ιστορία έχει δείξει λοιπόν, πως όταν θίγεται το εισόδημά μας και το μέλλον μας, ξεσηκωνόμαστε, με την κινητοποίηση αυτή τη φορά να κορυφώνεται με το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Η ενότητα τη δεδομένη στιγμή αποδεικνύει πως οι αγρότες λειτουργώντας συλλογικά, μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε αυτήν την ενότητα και την αλληλεγγύη στοχεύουν και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι είχαν και θα έχουν καθοριστικό ρόλο στον πρωτογενή τομέα. Μέσω των συνεργατικών σχημάτων, θα έχουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό και πρέπει αποκλειστικά να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Από πλευρά μας, κι εμείς επιμένουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, για να διαμορφώσουμε από κοινού μια ανταγωνιστική και βιώσιμη γεωργία για το μέλλον».

You might also like