Έρχεται το αγροτικό φεστιβάλ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»

5-10 Μαρτίου, πρώην αμαξοστασίου ΟΣΥ (Πειραιώς, έναντι ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Γκάζι,)

Από την Τρίτη 5 Μαρ 2024, έως την Κυριακή 10 Μαρ 2024, 10.00-20.00, οργανώνεται το Φεστιβάλ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» στον χώρο του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΥ (οδός Πειραιώς, έναντι ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Γκάζι, Αθήνα) από τον όμιλο Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα, για να ενισχυθεί η «Ερασιτεχνική γεωργία και η Παραγωγή τροφής».

 

Το Φεστιβάλ ΑΜΑΛΘΕΙΑ,  είναι μια πρώτη προσπάθεια να φέρει κοντά όλους όσους έχουν κάτι να δείξουν από την εμπειρία τους με την ενασχόληση με τους αστικούς λαχανόκηπους, με την κηπουρική στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, με την εκτροφή μικρών ζώων, με την παραγωγή της τροφής τους, με την αξιοποίηση παραπροϊόντων από την παραγωγή τροφής (μαλλί, αργαλειοί, ξυλοκατασκευές κλπ) ή ακόμα και την αξιοποίηση παραπροϊόντων για την παραγωγή κόμποστ.

Προβλέφθηκαν τρείς χώροι «καφενείου» για ελεύθερες συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών, έξη χώροι εργαστηρίων για πειραματισμούς με την καθοδήγηση έμπειρων παραγωγών τροφής και δύο χώροι-stage για εκδηλώσεις, με την οργανωτική υποστήριξη του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.


Για έξι ημέρες, το πρώην αμαξοστάσιο ΟΣΥ (έναντι Γκάζι, οδός Πειραιώς, Αθήνα) θα φιλοξενήσει τους προβληματισμούς όλων για την παραγωγή τροφής από τον κάθε έναν στο Φεστιβάλ ΑΜΑΛΘΕΙΑ, 5-10 Μαρ 2024, 10.00-20.00, www.fieldsofamalthea.gr.

Σκοπός του Φεστιβάλ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση, ενεργοποίηση και επιβράβευση των πολιτών στην ερασιτεχνική γεωργία και μη φονική παραγωγή τροφής. Και εάν ήδη έχει κάποιος εφαρμόσει κάποιες καλές πρακτικές μπορεί να τις μοιραστείς με την κα Αλεξία Κάρκαλου ([email protected], 2109730280, εσωτ: 244) για να βραβευθεί η προσπάθεια και να τις μάθουν όλοι.

Και ίσως αυτή η προσωπική ενασχόληση των αστών κατοίκων των τεχνητών πόλεων, με την δικιά του παραγωγή τροφής, αναπτύξει ένα είδος σεβασμού για τους επαγγελματίες παραγωγούς τροφής και τους εξ επαγγέλματος φροντιστές του περιβάλλοντος όλων μας, δηλαδή με τους αγρότες. Έτσι ίσως μπορεί να βελτιωθεί η απόσταση μεταξύ των αστικών κοινωνιών και των αγροτικών κοινωνιών και να επιτευχθεί μια μείωση της έντασης, με αλληλοσεβασμό στην παραγωγή τροφής.

You might also like