Με τους αγρότες οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στηρίζουν τα αιτήματά τους και συμπαραστέκονται

Το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στήριξης των αγροτών που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ακολουθεί το πλήρες κείμενό της.

 

Τους τελευταίους μήνες όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό. Σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Κύπρος, Πορτογαλία και τη Ρουμανία, οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους εκφράζοντας αιτήματα τα οποία συγκλίνουν σε ένα κοινό παρονομαστή, το δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή διαβίωση και το μέλλον της γεωργίας.

Η κινητοποίηση των αγροτών και η μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/2/2024 στο Σύνταγμα, εκτός από τη δίκαιη διεκδίκηση έχει και ένα γενικότερο συμβολισμό. Συνθήματα όπως «Είμαστε όλοι αγρότες», δείχνουν ότι οι ασφυκτικές οικονομικές πολιτικές που έχουν ως μοναδικό σκοπό δημοσιονομικά πλεονάσματα δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Τα εισοδήματα των αγροτών και όλων των εργαζομένων, δεν μπορούν να συρρικνώνονται για τα υπερκέρδη των λίγων. Οι καιροί αυτό δείχνουν.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και αιτιολογημένα. Χρειαζόμαστε μια ζωντανή ύπαιθρο, χρειαζόμαστε ένα αναπτυγμένο αγροτικό κόσμο, λειτουργικό και παραγωγικό διαφορετικά το «Χωρίς εμάς τι θα φας;», θα γίνει μια δυσβάσταχτη πραγματικότητα για όλους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωσή μας στις 30 Ιανουαρίου, παραμένουμε στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα τους για μια δίκαιη και αξιοπρεπή διαβίωση. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να περιλαμβάνει απλουστευμένες πρακτικές, να ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή και να σέβεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Ο αγώνας των διεκδικήσεων είναι μπροστά μας.

You might also like