Κρι Κρι: επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία

Το πρώτο Εργοστάσιο Παγωτού από την Κρι Κρι πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 12 Μαρτίου 2024

Με αφορμή τα 70 χρόνια λειτουργίας, η Κρι Κρι προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου Θεματικού Πάρκου «Εργοστάσιο Παγωτού» στην Ελλάδα, ένα πάρκο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και έναν πόλο τουριστικής έλξης για την πόλη των Σερρών και σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του παγωτού στην Ελλάδα.

Μέσα από μια διαδρομή συνεχούς ανάπτυξης, βασισμένης στην ποιότητα, την καινοτομία, την ελληνική παραγωγή και την εξωστρέφεια, η Κρι Κριέχει διαγράψει μια μακρά ιστορία εδώ και 70 χρόνια στην ελληνική αγορά.

Κρι Κρι: επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία Σήμερα αποτελεί τον κατεξοχήν παραγωγό γιαουρτιού στην Ελλάδα, ενώ το brand της βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις παγωτού στην ελληνική αγορά. Πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης με επενδύσεις στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στηρίζει την τοπική παραγωγή γάλακτος μέσα από τη συνεργασία της με κτηνοτρόφους από την κοιλάδα των Σερρών και ενισχύει τις εξαγωγές της με αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αύξηση πωλήσεων για το 2023- Επενδύσεις για το μέλλον

Το 2023, κατέγραψε ισχυρή διψήφια αύξηση των πωλήσεών της, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 210 εκατ.ευρώ. Σημειώνεται πως το 50% του τζίρου της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας προέρχεται από εξαγωγές, με την εταιρεία να έχει παρουσία σε 42 χώρες και 5.500 σημεία πώλησης στα Βαλκάνια.

Επιπρόσθετα, την τελευταία δεκαετία η εταιρεία έχει επενδύσει σχεδόν 100 εκατ. ευρώ σε πάγιο εξοπλισμό, ενώ τη διετία 2024 – 2025 η σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα εστιάζουν στον τομέα της βιωσιμότητας.

Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 600 εργαζόμενους, ενώ μόνο το 2023 προχώρησε σε 100 νέες προσλήψεις.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε σχετικά: «Η Κρι Κρι φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας στη χώρα μας, στήριξης της Ελληνικής παραγωγής και διαρκούς ανάπτυξης με όραμα, συνέπεια και φροντίδα για τους ανθρώπους μας. Γιορτάζουμε αυτή τη σημαντική επέτειο με τη δημιουργία του Εργοστασίου Παγωτού, ενός σύγχρονου θεματικού πάρκου στην πόλη των Σερρών, το οποίο αποτελεί το δώρο μας στην ελληνική κοινωνία που μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια. Σκοπός μας είναι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ όραμά μας είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι και σε αυτή την επιτυχημένη πορεία, συνοδοιπόροι μου ήταν όλοι οι εργαζόμενοι, οι πελάτες αλλά και οι συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για τη σπουδαία συμβολή τους. Γιατί τα 70 Χρόνια είναι μόνο η αρχή!».

You might also like