Ενημερωτική εκδήλωση τύπου για την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου

Από την ΕΑΣ Νάξου στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, στον Καρέα

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης για την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου στην Ελλάδα και τη Γερμανία» με διακριτικό τίτλο “The Pleasure of European P.D.O. Products, Graviera Naxou P.D.O.”, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Τύπου στο εστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Αξίζει να σημειωθεί οτι το μενού ήταν προσαρμοσμένο στη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, η οποία και ενθουσίασε τους καλεσμένους αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, δικαιούχου του Προγράμματος, Καπούνης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού, Βαλέρης Ιάκωβος, ο εκπρόσωπος της Qualitycert Limited, εκτελεστικού οργανισμού του Προγράμματος, Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος, καθώς και πλήθος έγκριτων δημοσιογράφων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών τηλεοπτικών εκπομπών, food bloggers και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με τη παρουσία του ο προϊστάμενος στη διεύθυνση του γραφείου προώθησης αγροτικών προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, Ταβουλάρης Νικόλαος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους του προγράμματος που αφορούν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα ευρωπαϊκά προϊόντα ΠΟΠ, με πρωταγωνιστή το τυρί «Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ». Επιπλέον, έγινε εκτενής ενημέρωση τόσο για τα υψηλά πρότυπα που εφαρμόζονται κατά τη διαδικασία παραγωγής της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, όσο και για την ιχνηλασιμότητα και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Αριστερά ο Ιάκωβος Βαλέρης αντιπρόεδρος και δίπλα του Δημήτρης Καπούνης πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου

 

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κος Ταβουλάρης σημείωσε την αύξηση των εξαγωγών την τριετία 20-22, καθώς και το όφελος που λαμβάνουν οι Ενώσεις Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στις εκστρατείες προώθησης των γεωργικών προϊόντων της  Ε.Ε. Οι εκστρατείες αυτές, σχεδιάζονται για να δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην αγορά για τους γεωργούς της Ένωσης αλλά και για την ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και για τη βελτίωση των επιχειρήσεών τους.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Καλαϊτζίδης, ο οποίος τόνισε οτι στόχος της καμπάνιας είναι η διεθνής και εγχώρια αναγνώριση του προιόντος στις αγορές, ενημέρωσε το κοινό για τα χαρακτηριστικά της γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, ιδίως όσον αφορά την ποιότητα και τη γεύση και τέλος έκανε αναφορά στις δραστηριότητες προβολής που περιλαμβάνει το πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ στις χώρες-στόχους της καμπάνιας.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε με την ομιλία του ο διατροφολόγος, Παναγιώτης Κεμάλης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την διατροφική αξία της γραβιέρας Νάξου τονίζοντας ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πλούσια σε υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Β, καθώς και μεταλλικά άλατα. Επίσης, υπογράμμισε οτι μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

You might also like