Έρχονται οι ‘Ολυμπιακοί των Γαλακτοκομικών’

Στην Άγκυρα, το διάστημα 26-30 Μάϊου 2024

Από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2024, η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Άγκυρα, θα φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία συνεδριακά γεγονότα για τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας την Ολυμπιάδα των Γαλακτοκομικών’ (Dairy Olympics).

 

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκπρόσωποι του κλάδου λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση – από αναλυτές της αγοράς μέχρι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων μεταποιητικών επιχειρήσεων γάλακτος. Κατά τη διάρκεια των 15 ετών η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 11.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Το 2024, αναμένονται περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι της γαλακτοβιομηχανίας από περισσότερες από 30 χώρες.

Η ‘Ολυμπιάδα των Γαλακτοκομικών’  διεξάγεται σε ετήσια βάση και σε διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά  και περιλαμβάνει επισκέψεις των συμμετεχόντων σε βιομηχανίες καθώς κι αθλητικό πρόγραμμα που ενώνει γαλακτοπαραγωγούς από διαφορετικές χώρες.

Στιγμιότυπο από την ‘Ολυμπιάδα Γαλακτοκομικών’  του 2022 στο Αλμάτι του Καζακστάν

 

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του επιχειρηματικού προγράμματος, οι επισκέπτες θα επισκεφθούν βιομηχανίες επεξεργασίας γάλακτος, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες για  τη γενετική και την τεχνολογία. Την πρώτη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τη ‘Γαλακτοκομική Σύνοδο Κορυφής’, στην οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι της World Dairy Association, επικεφαλής και ιδιοκτήτες κορυφαίων επιχειρήσεων, επιστήμονες κ.ά.

«Ο κύριος στόχος των Dairy Olympics είναι να προσδιοριστούν οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων, να εκτιμηθούν τα υφιστάμενα προβλήματα του κλάδου, να προβλεφθούν οι τάσεις που θα έχουν τον ισχυρότερο αντίκτυπο στον κλάδο, καθώς και να αναζητηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», σχολιάζει ο Mikhail Mishchenko, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Αγοράς Γάλακτος (Center for Dairy Market Research – DIA) κι εκδότης του The Dairynews.today.

Σημαντικά στελέχη της παγκόσμιας γαλακτοβιομηχανίας όπως οι πρόεδροι του International Dairy Association και του δικτύου IFCN θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Γαλακτοκομικών στην Άγκυρα τον προσεχή Μάιο

 

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού προγράμματος των Dairy Olympics 2024, οι εκπρόσωποι της αγοράς θα παρακολουθήσουν ομιλίες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες του κλάδου, όπως ο Piercristiano Brazzale, πρόεδρος της International Dairy Association , ο Torsten Hemme από το μεγαλύτερο αναλυτικό δίκτυο για τους αγρότες IFCN, ο καθηγητής Ahmed el Tigani, ιδιοκτήτης της Al Rawabi Dairy Co.L.L.C, ο Kevin Bellamy ειδικός στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων της Ινδίας, ο Igor Baringolts, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RM-Agro.

You might also like