Στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας- Ο πολύπαθος οργανισμός έχει αρχίσει να ενοχλεί σοβαρά την ΕΕ

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να πετύχει την αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενός οργανισμού που έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΕ εξαιτίας του απολύτως αδιαφανούς τρόπου λειτουργίας και των πολλών προβλημάτων που παρουσιάζει εδώ και χρόνια, ο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι στο περιθώριο του  Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥπΑΑΤ για τη συνάντηση αυτή, κατά τη διάρκειά της «ο ΥπΑΑΤ θα αναφερθεί στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα υπογραμμίσει την βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης για την πλήρη εξυγίανση του, ώστε ο οργανισμός να λειτουργεί προς όφελος των παραγώγων με δικαιοσύνη και υπό πλήρη διαφάνεια». Στη συνάντηση του με τον κ. Βοϊτσεχόφσκι (φωτο αριστερά), ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκο Μπαμπασίδη και τους Αντιπροέδρους του οργανισμού Ελευθέριο Ζερβό και Ιωάννη Κουρδή. Όπως είναι γνωστό παρά το γεγονός πως τα προβλήματα του οργανισμού έχουν επισημανθεί κι αναδειχθεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια και κατά τη θητεία διαφόρων κυβερνήσεων, παρά το γεγονός οτι έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν φιλικές προς την κυβέρνηση διοικήσεις και μάλιστα ανθρώπων με γνώση του παραγωγικού κόσμου, δεν έχει καταστεί εφικτή η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει διαταραχθεί αρκετές φορές, με τα  παράπονα και τις καταγγελίες να πληθαίνουν από τον αγροτικό κόσμο αλλά και την αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει πως η πολυπόθητη και έντονη διαφημιζόμενη διόρθωση των δυσλειτουργιών του δεν έχει επιτευχθεί. Αντίθετα, όπως επισημαίνει το ΥπΑΑΤ στην ανακοίνωσή του με την αλλαγή της διοίκησης, μια από τις πολλές τα τελευταία χρόνια,  «προχώρησε και η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Ήδη από τις 12 επισημάνσεις της ΕΕ (9 δομικές και 3 τεχνικές) έχουν  ικανοποιηθεί οι έξι».

You might also like