Βόιτσεσχόφσκι- Αυγενάκης: Δεν βγήκε ‘λευκός καπνός’

Νέο ραντεβού στις 11 Ιουνίου για την πορεία εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Χωρίς ουσιαστικό και πάντως όχι ανακοινώσιμο αποτέλεσμα διεξήχθη η συζήτηση χθες στις Βρυξέλες ανάμεσα στον Ευρωπαίο Επίτροπο Βόιτσεσχόφσκι- και τον Έλληνα ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη. Οι δυό τους συμφώνησαν μόνο σε νέο ραντεβού στις 11 Ιουνίου για την πορεία εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Από την πλευρά του, ο ο Επίτροπος Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Γιάννους Βόιτσεσχόφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχει κάνει η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο την εξυγίανσή το Η δήλωση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τη διοίκηση του Οργανισμού.

Από την πλευρά του το ΥπΑΑΤ ισχυρίζεται ότι «η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση των έξι από τις δώδεκα παρατηρήσεις της ΕΕ, σύμφωνα με υποδείξεις που είχε κάνει από καιρό η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ».  Οι  Βόιτσεσχόφσκι και Αυγενάκης συμφώνησαν με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει εκ νέου συνάντηση, τεχνικού χαρακτήρα, στις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος υλοποίησης και των λοιπών επισημάνσεων.

Θυμίζουμε πως οι κοινοτικές αρχές έχουν εντοπίσει πολλές εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ με αποτέλεσμα η χώρα να δέχεται σοβαρές απειλές για εξοντωτικές κυρώσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δόθηκε ραντεβού στις 11 Ιουνίου, όπου πλέον σε τεχνικό επίπεδο θα συνομιλήσουν η διοίκηση αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ με αντίστοιχα στελέχη της Κοινότητας.


Στη συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιάννους Βόιτσεσχόφσκι, μετείχαν επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης και οι αντιπρόεδροι, Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής.

You might also like