Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων: επενδύσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ

ποιοτικά, συνεταιριστικά και ελληνικά προϊόντα με επίκεντρο τον κτηνοτρόφο και τον καταναλωτή

Για πάνω από 60 χρόνια ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων παράγει ποιοτικά, συνεταιριστικά και ελληνικά προϊόντα, με το βλέμμα στραμμένο στον κτηνοτρόφο και τον καταναλωτή.

 

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού (Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων) και Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Παύλος Σατολιάς και οι εργαζόμενοι μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για όλα τα βήματα, που ακολουθούνται στην παραγωγική διαδικασία της φέτας και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Συνεταιρισμός παραλαμβάνει καθημερινά πάνω από 100 τόνους γάλακτος από 1.200 κτηνοτρόφους, από περιοχές της ορεινής Αχαΐας, την Ηλεία και την Αρκαδία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι. Ο κ. Σατολιάς δήλωσε περήφανος για την Φέτα ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων «γιατί βγαίνει ένα πολύ καλό προϊόν για την αγορά και τον καταναλωτή. Έχουμε περίπου στους 5 χιλ. τόνους φέτα τον χρόνο. Οπωσδήποτε η ποιότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας στην αγορά».

Για πάνω από 60 χρόνια ο συνεταιρισμός επιμένει παραδοσιακά και ποιοτικά. Όπως μεταφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ 150 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή εργάζονται στον Συνεταιρισμό, με τους ντόπιους της περιοχής των Καλαβρύτων, αλλά και επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα από το πρατήριο, το οποίο  διατηρεί ο Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων.

Κλείνοντας, ο κ. Σατολιάς υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή ”τρέχουν” επενδύσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ, καθώς ο Συνεταιρισμός συνεχώς μεγαλώνει και με τις προοπτικές να είναι μεγάλες. Αυτή τη στιγμή ο ετήσιος τζίρος είναι περίπου 50 εκατ. ευρώ».

 

You might also like