Γαλακτοκομικά: Αναζητείται αποκλιμάκωση τιμών

Έρευνα της Circana παρουσιάζει μείωση της μέσης τιμής ανά τεμάχιο στην κατηγορία

Μικρή αύξηση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων στο κανάλι του σουπερμάρκετ αλλά και υποχώρηση της μέσης τιμής στα γαλακτοκομικά προϊόντα καταγράφει η πρόσφατη έρευνα αγοράς της Circana.

 

Η έρευνα αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και επικεντρώνεται στο κανάλι της μεγάλης λιανικής όπου οι εξελίξεις επηρεάζουν σημαντικά το σύνολο της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολυεθνικής ερευνητικής εταιρείας, οι πωλήσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων το πρώτο τρίμηνο του 2024 παρουσίασαν αύξηση  της τάξης του 2,5%, μάλλον μικρή σε σχέση με τις επιδόσεις άλλων κατηγοριών και αρκετά κάτω σε σχέση με την αύξηση που είχε καταγραφεί (σε αξία) το 2023, σημάδι ότι υπάρχει υποχώρηση τιμών σε κάποια γαλακτοκομικά/ τυροκομικά προϊόντα, κυρίως μέσω των προσφορών του λιανεμπορίου. Το αντίστοιχο διάστημα του 2023, η αύξηση σε αξία ήταν 10.4% και ήταν από τις σημαντικότερες μεταξύ των κατηγοριών προϊόντων στο κανάλι του σουπερμάρκετ.

Στην ίδια έρευνα παρατηρείται αύξηση των πωλούμενων τεμαχίων στην αγορά των γαλακτοκομικών κατά 6,9% η οποία είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες τις προϊοντικές κατηγορίες.  Η αντίστοιχη αύξηση το 203 ήταν 3,4%.

Τέλος, όσο αφορά τη μέση τιμή γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με την έρευνα της Circana παρουσίασε πτώση της τάξης του 4,2% σε σχέση με το 2023 κι αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό σημάδι για την υποχώρηση των τιμών στο κανάλι του λιανεμπορίου.

You might also like