ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Νέες συσκευασίες με 15% λιγότερο πλαστικό

Οι νέες συσκευασίες είναι ήδη διαθέσιμες στα ψυγεία των σουπερμάρκετ στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητάς της και της δέσμευσής της για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η ΗΠΕΙΡΟΣ περιόρισε τη χρήση πλαστικού για τις συσκευασίες φέτας και λευκών τυριών σε άλμη των 400 γρ.

 

Η ΗΠΕΙΡΟΣ κατάφερε να μειώσει τη χρήση παλστικού στις συκευασίες της κατά 15%, ενώ το νέο βελτιστοποιημένο σχήμα εξασφαλίζει μείωση της απορριπτόμενης άλμης κατά 34% και των ατμοσφαιρικών ρύπων κατά 3,6%.

Οι βασικοί ESG άξονες της ΗΠΕΙΡΟΣ 

Οι βασικοί άξονες της ESG στρατηγικής που έχει θέσει η εταιρεία γαλακτοκομικών για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνουν:

  • τον δραστικό περιορισμό των αποβλήτων
  • τη μείωση της χρήσης πλαστικού
  • τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και της κατανάλωσης νερού

Στόχος είναι τόσο η συμβολή της εταιρείας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης όσο και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων.

Στόχος της Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ είναι να γίνει, στο μέλλον, μια ουδέτερη κλιματικά μονάδα παραγωγής.

Ο Διευθυντής των Παραγωγικών Μονάδων της ΗΠΕΙΡΟΣ, κ. Νίκος Τσιλιμπέρδης, ανέφερε: «Στην ΗΠΕΙΡΟΣ έχουμε πλέον εισέλθει σε μια νέα εποχή που κύριο μέλημά της έχει την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και γεύσης με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Προχωράμε μπροστά, βήμα-βήμα προς τον στόχο για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.».

Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη, προχώρησε στην πιστοποίησή της από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφορικά με το ανθρακικό αποτύπωμα (carbon footprint) του γάλακτος που παράγει, η τιμή του οποίου αποδείχτηκε κατά πολύ χαμηλότερη από τον μέσο όρο στην Ευρώπη.

Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος του γάλακτος που παράγει, έγινε σύμφωνα με τη μέθοδο της ICPP (2006), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση, η τιμή του ανθρακικού αποτυπώματος (CF) του πρόβειου γάλακτος της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι 30% μικρότερη συγκριτικά με τον μέσο όρο στην Ευρώπη. Η σημαντικά χαμηλότερη τιμή του ανθρακικού αποτυπώματος της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, όπως:

  • η βελτιωμένη διαχείριση της υγείας και της αναπαραγωγής του κοπαδιού, μέσα από την εφαρμογή προληπτικών μέτρων υγιεινής και του συνεχούς ελέγχου της σωματικής κατάστασης.
  • η διατροφή ακριβείας με εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές υψηλής πεπτικότητας.
  • η συστηματική παρακολούθηση των ζώων, μέσω συστήματος αυτόματης γαλακτομέτρησης κατά το άρμεγμα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τα ζώα.

Από την παραπάνω μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διαμορφώθηκε από την ΗΠΕΙΡΟΣ ένα πρότυπο πιστοποίησης, το οποίο δυνητικά θα αποτελέσει Οδηγό για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, συμβάλλοντας στη συνολική μείωση του αποτυπώματος του κλάδου της κτηνοτροφίας στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΕΙΡΟΣ : Αυξημένοι κύκλος εργασιών και κερδοφορία το 2023

You might also like