ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ: Νέες συσκευασίες με 15% λιγότερο πλαστικό
Οι νέες συσκευασίες είναι ήδη διαθέσιμες στα ψυγεία των σουπερμάρκετ στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητάς της και της δέσμευσής της για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η ΗΠΕΙΡΟΣ περιόρισε τη χρήση πλαστικού για τις συσκευασίες φέτας και λευκών τυριών σε άλμη των 400 γρ.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ κατάφερε να μειώσει τη χρήση παλστικού στις συκευασίες της κατά 15%, ενώ το νέο βελτιστοποιημένο σχήμα εξασφαλίζει μείωση της απορριπτόμενης άλμης κατά 34% και των ατμοσφαιρικών ρύπων κατά 3,6%.
Οι βασικοί ESG άξονες της ΗΠΕΙΡΟΣ
Οι βασικοί άξονες της ESG στρατηγικής που έχει θέσει η εταιρεία γαλακτοκομικών για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνουν:
- τον δραστικό περιορισμό των αποβλήτων
- τη μείωση της χρήσης πλαστικού
- τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και της κατανάλωσης νερού
Στόχος είναι τόσο η συμβολή της εταιρείας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης όσο και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων.
Ο Διευθυντής των Παραγωγικών Μονάδων της ΗΠΕΙΡΟΣ, κ. Νίκος Τσιλιμπέρδης, ανέφερε: «Στην ΗΠΕΙΡΟΣ έχουμε πλέον εισέλθει σε μια νέα εποχή που κύριο μέλημά της έχει την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και γεύσης με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Προχωράμε μπροστά, βήμα-βήμα προς τον στόχο για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.».
Από την παραπάνω μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διαμορφώθηκε από την ΗΠΕΙΡΟΣ ένα πρότυπο πιστοποίησης, το οποίο δυνητικά θα αποτελέσει Οδηγό για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, συμβάλλοντας στη συνολική μείωση του αποτυπώματος του κλάδου της κτηνοτροφίας στη χώρα μας.