ΥπΑΑΤ: Νέος υπουργός ο Κωνσταντίνος Τσιάρας

Στη θέση των Υφυπουργών ο Διονύσης Σταμενιτης και ο Χρήστος Κέλλας. 

Στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο Κώστας Τσιάρας αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Ως Υφυπουργοί, παραμένουν ο Διονύσης Σταμενιτης, ενώ τον πρώην πλεόν υφυπουργό του ΥπΑΑΤ Σταύρο Κελέτση αντικαθιστά ο Χρήστος Κέλλας.

Τα μη ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για την περιφέρεια της Κρήτης, οι καθυστερημένες και προβληματικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και με το σύστημα για τη διαδικασία ενεργοποίησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ να παραμένει ακόμα κλειστό, ήταν μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από το κυβερνητικό σχήμα και στην αντικατάσταση του από τον Κώστα Τσιάρα.

Ο νέος υπουργός του ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας

Ο Κώστας Τσιάρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1966. Είναι Μικροβιολόγος Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Καρδίτσας. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, καθώς και στις εκλογές του 2009 του Μαϊου και Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Έχει διατελέσει Υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), για την συνεργασία των χωρών στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και στην Μαύρη Θάλασσα.

Από τον Ιούλιο του 2012 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού κ.κ. Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε Υφυπουργός Εξωτερικών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Τον Ιανουάριο του 2016, κατόπιν πρότασης του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά από ομόφωνη αποδοχή της από τους βουλευτές, εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Τον Ιούλιο του 2019 ορκίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

You might also like