Η ΜΕΒΓΑΛ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΕ για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις

Η Χάρτα Διαφορετικότητας είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019 και υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I, ενώ η χώρα μας αποτελεί την 23η χώρα όπου έχει υπογραφεί.

 

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την παρουσία της Προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ, κας Μαίρης Χατζάκου, του  Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου Χατζάκου, του προέδρου του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρου Μηλιώνη και του κ. Χάρη Καχρίλα, Communication Coordinator Diversity Charter Greece.

Στόχος της Χάρτας Διαφορετικότητας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Ίσες ευκαιρίες και ενσωμάτωση στο εργασιακό περιβάλλον

Οι αρχές της ενσωμάτωσης, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο λειτουργίας τη βιομηχανίας γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδειχθείτόσο από   τη σύνθεση του προσωπικού της αλλά και από τη δομή της ίδιας της εταιρείας.

Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας η ΜΕΒΓΑΛ δεσμεύεται να διατηρήσει ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, να αντιμετωπίζει υπεύθυνα και με σεβασμό όλους τους εργαζόμενους της, χωρίς να κάνει  διαχωρισμούς λόγω χρώματος, φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ΜΕΒΓΑΛ, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στην καρδιά της Μακεδονίας δίνοντας ώθηση στην ελληνική κτηνοτροφία, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στο μεγάλο δίκτυο των Μελών στη Χάρτα θα λειτουργήσει θετικά για την προώθηση των αρχών της διαφορετικότητας και ένταξης τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Τους καλωσορίζουμε».

Η κα Μαίρη Χατζάκου επεσήμανε: «Με την υπογραφή της Χάρτας η ΜΕΒΓΑΛ δίνει μία υπόσχεση, ότι σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε εργαζόμενου και δείχνει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής διάκριση. Η αποδοχή της διαφορετικότητας λειτουργεί θετικά στο εργασιακό περιβάλλον, γιατί ενσωματώνει δημιουργικά διαφορετικές κουλτούρες και δεξιότητες προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.»

Διαβάστε επίσης:

Κ. Χατζάκος, ΜΕΒΓΑΛ: «κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις»

You might also like