ΣΕΒ: Νέος Πρόεδρος ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος 

Συγκέντρωσε το ποσοστό του 76% έναντι 24% της Ιουλίας Τσέτη

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, τα Μέλη του Συνδέσμου εξέλεξαν στη θέση του Προέδρου του ΔΣ τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με ποσοστό 76 %.

 

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, και πλέον, από τη θέση του Προέδρου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του Ομίλου TITAN δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου. Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ εκλήθησαν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2023, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2023), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2024. Τον απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων για την περίοδο 2020-2024 έκαναν ο Γενικός Διευθυντής  Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ; 

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων BESPOKE SGA HOLDINGS AE τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας τη εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία ετοίμων γευμάτων ΑΜΒΡΟΣΙΑ καθώς και την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ και απασχολεί 1.500 εργαζομένους.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976 στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Recor A.E. Το 1989 εξαγόρασε την CHIPITA, το 2006, η CHIPITA συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο VIVARTIA στον οποίο ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA, ενώ συνέχισε να διοικεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της CHIPITA έως την εξαγορά της εταιρείας από την MONDELEZ το 2021, σε μία συμφωνία-σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων.

 Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου 

Αντιπρόεδροι: Ράνια Αικατερινάρη,  Ευτύχιος Βασιλάκης και Ανδρέας Σιάμισιης

Γενικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου

Ταμίας: Μάρκος Βερέμης

Μέλη: Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίνικος Καλλίνικος, Νάγια Καλογεράκη, Ιωάννης Καραγιάννης, Νικόλαος Καυκάς, Πάνος Κυριακόπουλος, Φίλιππα Μιχάλη, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Γεώργιος Περιστέρης, Κυριάκος Σαμπατακάκης, Μενέλαος Τασόπουλος, Θεόδωρος Τρύφων, Ευάγγελος Χρυσάφης και Βασίλειος Ψάλτης.

You might also like