Θωμάς Μόσχος: Προσκλήθηκε από το βουλγαρικό ΥπΑΑΤ

Σε συνέδριο για τη βιολογική γεωργία στη γειτονική χώρα

Ο Θωμάς Μόσχος, τεχνικός σύμβουλος στον  Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)  αναμένεται να παραβρεθεί ως επίτιμος καλεσμένος ομιλητής και να παρουσιάσει εισήγηση σε  συνέδριο βιολογικής γεωργίας στη Βουλγαρία.

 

Ο Μακεδόνας παραγωγός (φωτο αριστερά) θα μιλήσει σχετικά με την προσέγγιση, τη μεθοδολογία αλλά και τις πρακτικές που εφαρμόζει στη Φάρμα του και προωθεί στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΚΑΠ. Όπως σημειώνει ο ΣΕΚ, στην επίσημη ανακοίνωση για τον Θ. Μόσχο, η γειτονική μας χώρα είναι μία από τις δύο χώρες που κατάφεραν αύξηση ζωικού κεφαλαίου στην ΕΕ με τη χοιροτροφία τους να ξεπερνά σε αύξηση το 21% δηλαδή αύξηση κατά 125.000 χοιρομητέρων το οποίο σημαίνει ότι η Βουλγαρία σήμερα εκτρέφει 727.000 χοιρομητέρες ενώ η Ελλάδα μείωσε το ζωικό της κεφάλαιο από τις 742.000 στις 736.000.

Ταυτόχρονα η γειτονική μας χώρα σημείωσε τη χαμηλότερη μείωση ζωικού κεφαλαίου στα βοοειδή σε σχέση με τις άλλες χώρες η οποία κυμαίνεται στα 5.000 ζώα ενώ η Ελλάδα έχασε 7.100 ζώα, αυτήν την στιγμή οι δύο χώρες έχουν παρόμοιο ζωικό κεφάλαιο στα βοοειδή δηλαδή 574.000 ζώα.


Ο Σύνδεσμος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι στη Βουλγαρία η μείωση ζωικού κεφαλαίου στα πρόβατα κυμαίνεται στις 10.000 ζώα για το 2022-2023 ενώ στην Ελλάδα η μείωση ξεπερνά τα 127.000 ζώα.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, κλείνοντας την ανακοίνωσή του, «Σκοπός της γειτονικής μας χώρας είναι η αναστροφή μείωσης ζωικού κεφαλαίου και η ανάπτυξη της με αποτέλεσμα να αναζητάει τεχνογνωσία και συνεργασίες με επιτυχημένα παραδείγματα. Συγχαίρουμε λοιπόν τον τεχνικό μας σύμβουλο για την συμβολή του στην γείτονα χώρα αλλά και για τη νέα συνεργασία που θα δημιουργηθεί ώστε σε τεχνικό επίπεδο ο ΣΕΚ να στηρίξει με προτάσεις την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Ελλάδας αλλά και της γείτονα χώρας».

You might also like