Στη Σταθώρης Τυροκομική το πρώτο σήμα επισκέψιμου τυροκομείου

Μετά την καταγραφή στο Guinness World Records, για το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο, σειρά έχει η χορήγηση σήματος επισκέψιμου τυροκομείου

Στην τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη, χορηγήθηκε το πρώτο σήμα επισκέψιμου τυροκομείου στην Ελλάδα, έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να ξεναγηθούν στους χώρους του τυροκομείου “Σταθώρης Τυροκομική” και να παρακολουθήσουν την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων, μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η ασφάλεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία παραλαβής του φρέσκου γάλακτος, την πήξη του τυροπήγματος, την δημιουργία του τυριού, μέχρι και την τελική συσκευασία του προϊόντος, ενώ στην ξενάγηση συμπεριλαμβάνεται και μία παρουσίαση της ιστορίας της τυροκομικής μονάδας του Ιωάννη Σταθώρη “Σταθώρης Τυροκομική”.

Αφού ενημερωθούν για όλη την γκάμα των προϊόντων, οι παρευρισκόμενοι έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα προϊόντα του τυροκομείο στην νέα έκθεση των προϊόντων, που φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Προϊόντα όπως το φημισμένο κατσικίσιο τυρί ΠΕΤΡΩΤΟ, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ από αιγοπρόβειο γάλα αλλά και τα κίτρινα αιγοπρόβεια τυριά όπως η ΡΙΓΑΝΑΤΗ γραβιέρα, το ΑΓΙΟΤΥΡΙ κια πολλά άλλα θα αποτελούν τη γευσιγνωσία των προϊόντων, που θα συνδυάζεται με την ενημέρωση των επισκεπτών για τα διάφορα τοπικά εδέσματα και φυσικά με συνοδεία φρέσκιας μπύρας από την πρώτη μικροζυθοποιεία της Χαλκιδικής, SEVEN SEALS. 

Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε καλέστε στο τηλέφωνο 23770 22603.

Στη Σταθώρης Τυροκομική το πρώτο σήμα επισκέψιμου τυροκομείου

You might also like