Για την απεργία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Οργανισμό

Κατά τη διάρκεια της περασμένης βδομάδας και συγκεκριμένα την Τρίτη 2/7 και την Πέμπτη 4/7 οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των γενικότερων διεκδικήσεών τους, που έχουν να κάνουν και με τη λειτουργία του Οργανισμού.


Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους μετά την απεργία «σε  ιστότοπο αγροτικού ενδιαφέροντος, αναρτήθηκε ένα απολύτως ανακριβές δημοσίευμα για το σύνολο των εργαζομένων, το οποίο παραποιώντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας να στρέψει τους δικαιούχους παραγωγούς ενάντια στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ και να δημιουργήσει κλίμα πανικού/αγωνίας ανέγραψε ότι η ‘
λευκή απεργία’ των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ σκόνταψε η πληρωμή των αγροτών, οτι «η  αιφνιδιαστική 4ωρη στάση εργασίας που αποφάσισαν λίγες ώρες νωρίτερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Πληρωμών … είναι αυτή τη φορά η αίτια της νέας καθυστέρησης στις πληρωμές των αγροτών … Η στιγμή που επέλεξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον εν λόγω δημόσιο φορέα, δείχνει και το πως αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στον αγροτικό κόσμο».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το το συγκεκριμένο δημοσίευμα δημιούργησε στρεβλή εικόνα στον αγροτικό κόσμο για το αν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία των προγραμματισμένων πληρωμών. Έκανε άμεση αναφορά στο Σύλλογο των Εργαζομένων, ειρωνεύτηκε και έθεσε σε αμφιβολία το αίσθημα της ευθύνης του συνόλου των εργαζομένων απέναντι στον αγροτικό κόσμο που διαχρονικά  στηρίζουν.


Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού αναφέρουν πως ο ΠΣΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ακολουθήσει απαρέγκλιτα τη διαδικασία για την προκήρυξη των κινητοποιήσεων, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28/06, σε αντίθεση με τα όσα ανέγραψε ο συντάκτης του άρθρου.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταλήγει ως εξής: «Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν το καλύτερο δυνατό μέσα από δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις για να μπορέσει ο αγρότης / η αγρότισσα να λάβει την ενίσχυση που δικαιούται και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να στηρίζονται έμπρακτα και όχι να στοχοποιούνται.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν χαράσσουν αγροτική πολιτική, ούτε αποφασίζουν για αυτή, αλλά καλούνται να εφαρμόσουν τις εθνικές επιλογές. Ως εργαζόμενοι παραμένουμε σταθερά στο πλευρό του αγρότη / της αγρότισσας στηρίζοντάς τους με τη δουλειά μας και μακριά από Κασσάνδρες και συμφέροντα».

You might also like