Δ. Ελασσόνας & Παν. Θεσσαλίας: «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του Δήμου Ελασσόνας
Σημαντική επιτυχία σημείωσε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του Δήμου Ελασσόνας για την «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα».
Και φέτος ενεργοποιήθηκαν 50 θέσεις ωφελουμένων, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 150 ωρών, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξη, μια στρατηγική του Δήμου Ελασσόνας για την ενίσχυση και ανάπτυξη της αγροδιατροφικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο.
Η διάρθρωση του προγράμματος
Σε συνεργασία με τους επιστημονικά υπεύθυνους, τη Συντονίστρια του προγράμματος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ποιότητας, Ασφάλειας και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, κ. Ελ. Μαλισσιόβα και τον αναπληρωτή Συντονιστή, Καθηγητή Χημείας Τροφίμων, κ. Αθ. Μανούρα, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το πρόγραμμα ξεκίνησε την άνοιξη του 2023 και πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος, κατά το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας. Το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με πέντε νέες κατευθύνσεις επιμόρφωσης, στους τομείς του κρέατος, του γάλακτος, του μελιού, του κρασιού και των αρωματικών φυτών, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους έγκριτων επιστημονικών συνεργατών ανά κατεύθυνση εξειδίκευσης.
Οι εκπαιδευόμενοι/ες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία παρακολούθησης, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, θα λάβουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με το οποίο αποδίδονται πιστωτικές εκπαιδευτικές μονάδες, που πιστοποιούν τις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες.
Διά Βίου Μάθηση και ενίσχυση της κοινότητας
Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει τη Διά Βίου Μάθηση και την ανάπτυξη των παραγωγικών και επαγγελματικών ευκαιριών, κάτι που αποτυπώνεται στη μεθοδευμένη στρατηγική του για την ενίσχυση της ανάπτυξης της υπαίθρου μέσω της εκπαίδευσης και της καινοτομίας.
Οι βήμα- βήμα προσαρμογές και βελτιώσεις του επιμορφωτικού προγράμματος, εναρμονίζονται και αποτυπώνουν κάθε φορά τις τοπικές ανάγκες και προτάσεις των επιμορφούμενων, των μελών του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής, όπως και της ευρύτερης Κοινότητας, οι οποίες εντάσσονται, πάντοτε στο πλαίσιο της απώτερης οραματικής προσέγγισης του Δήμου, προκειμένου να αποτελέσει μία οραματική και ακμάζουσα κοινότητα.