To Τμήμα Γεωπονίας Παν/μίου Ιωαννίνων στην MEAT/DAIRY/FROZEN

Συμμετοχή και στην 7η επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας- Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο  Metropolitan Expo, στην Αθήνα

To Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει στην έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων, MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου 2024 στο  Metropolitan Expo,  στην Αθήνα.

 

Το Τμήμα Γεωπονίας και ειδικότερα, τα εργαστήρια Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων και Επιστήμης των Ζώων, Διατροφής και Βιοτεχνολογίας της  κατεύθυνσης Ζωική Παραγωγής, θα συμμετέχουν στη συνδυαστική έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024 και στην 7η επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας (στα πλαίσια της Dairy Expo 2024), που θα πραγματοποιηθούν στις 9-11 Νοεμβρίου 2024 – Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του Τμήματος Γεωπονίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους», TREATS,  ΚΩΔ. Μ16ΣΥΝ2-00267. Επιστημονικώς Υπεύθυνη είναι η Καθηγήτρια Αθηνά Τζώρα.

Το έργο TREATS εντάσσεται στο Μέτρο Ευρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας  (Μέτρο 16.1 και 16.2) του ΠΑΑ 2014-2020, “ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ”, ΔΡΑΣΗ 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης-ΕΓΤΑΑ) και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», «ΕΣΠΑ 2014-2020».

Η εισήγηση στο Συνέδριο

Η ερευνητική ομάδα, θα παρουσιάσει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ομιλία με θέμα: «Εφαρμογή πρωτεωμικών τεχνολογιών σε γάλα και ανάπτυξη τεχνητών νευρωνικών δικτύων για την ταυτοποίηση της προέλευσης γάλακτος μηρυκαστικών», με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών και λύσεων που συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων ή τη δημιουργία ευκαιριών στον αγροτικό τομέα, δίνοντας έμφαση στη σημασία της διασύνδεσης έρευνας και παραγωγής, καθώς και στην προσπάθεια ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτομιών στον αγροτικό χώρο.

Επίσης, το Τμήμα Γεωπονίας θα διατηρεί περίπτερο στο HALL1 (DAIRY EXPO): Αίθουσα 1, Περίπτερο D34, όπου θα υπάρχει:

  • Πληροφοριακό έντυπο υλικό, σχετικά με το έργο «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους», TREATS, ΚΩΔ. Μ16ΣΥΝ2-00267
  • Παρουσίαση, υπό μορφή video, στοιχείων για την αιγοπροβατοτροφία και τη γαλακτοκομία της Περιφέρειας Ηπείρου, ενότητες και δράσεις του έργου TREATS, ΚΩΔ. Μ16ΣΥΝ2-00267, όπως και το ερευνητικό έργο του Τμήματος Γεωπονίας σε σχέση με την ιχνηλασιμότητα της αυθεντικότητας του γάλακτος και των Ελληνικών τυριών (ιστότοπος www.treats.gr)
You might also like