Πρόγραμμα: 100 Χρόνια Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία
Η εκδήλωση της DAIRY EXPO 2024, Σάββατο 9 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo, Σπάτα
Ο Κλάδος Κτηνιατρική Δημόσια Υγεία – Τρόφιμα, υπηρετώντας και τιμώντας τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ), θα συμμετέχει στη συνδυαστική έκθεση για τη βιομηχανία τροφίμων MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024.

Η έκθεση MEAT – DAIRY – FROZEN Expo 2024 φιλοξενεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών της τη διοργάνωση μιας επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Το Ελληνικό κρέας στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις». Η εκδήλωση η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας με την ευκαιρία των 100 χρόνων λειτουργίας της, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, στις 14.30 στο Metropolitan Expo, στο Hall 1 και στο Stage 1. Στην εκδήλωση θα εισηγηθούν με ομιλίες τους καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος της ΕΚΕ Δρ. Μαρία Λινού, θα χαιρετήσει ο Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου και θα συντονίσει η υπεύθυνη του κλάδου καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ. Αθηνά Τζώρα. Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
«Το Ελληνικό κρέας στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις»
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2024, Metropolitan Expo, Δ.Α.Α./ Σπάτα Αττικής
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας
—————————————————————————-
14.30- 14.35 |Πρόλογος: Δρ. Μαρία Λινού, Πρόεδρος της ΕΚΕ
14.35- 14.45 | Χαιρετισμός: Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας
Επιστημονικές Εισηγήσεις
- 45- 15.00 | «Αναδυόμενοι κίνδυνοι και νέες τεχνολογίες επεξεργασίας κρέατος»
Δρ. Ευάγγελος Κ. Οικονόμου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζ.Π. και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- 00- 15.15 | «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού κρέατος-Ευκαιρίες και απειλές»
Νίκος Κασσαλιάς, Κτηνίατρος Μικροβιολόγος,
- 15- 15.30 | «The meat debate: Ας συζητήσουμε για το κρέας και τη Δημόσια Υγεία»
Χρυσούλα Βόιδαρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
- 30- 15.45 | «Καινοτόμα κτηνοτροφικά συστήματα για το μετασχηματισμό και την ιχνηλασιμότητα του Ελληνικού κρέατος»
Γιάννης Σκούφος, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Συντονίζει: Αθηνά Τζώρα, Καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων