Πρόγραμμα: 7η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας- DAIRY EXPO 2024
Το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης του κλάδου
Σημαντικοί επιστήμονες κι ερευνητές από σπουδαία ελληνικά πανεπιστήμια πανεπιστήμια αναμένεται να παρουσιάσουν εισηγήσεις τους στην 7η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας 2024 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα Αττικής), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της MEAT/ DAIRY/ FROZEN EXPO 2024.
Την έναρξη των εργασιών (11.30- 14.00) θα πραγματοποιήσει, απευθύνοντας ταυτόχρονα χαιρετισμό σε συνέδρους και εισηγητές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) Χρήστος Αποστολόπουλος.
7η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ 2024
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DAIRY NEWS
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΙΤΑΠ)- ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ
11.30- 11.45 | Προσέλευση, εγγραφές
11.45-11.50 | Χαιρετισμός: Περιοδικό Dairy News
11.50-12.00 |Χαιρετισμός: Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ
———————————
Α’ Επιστημονική Συνεδρία
- 12. 00- 12.15 | Εισήγηση: «Τυριά από νωπό γάλα»
Μέγα Α.
Γαλακτοκομική Σχολή, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός- ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννινα
- 12. 15- 12.30 | Εισήγηση: «Επίδραση της προσθήκης προπιονικών βακτηρίων στα χαρακτηριστικά της πρόβειας Γραβιέρας ΒΟΙΟΥ Κοζάνης»
Σακκάς Λ., Μοάτσου Γ., Ζωίδου Ε., Μασούρας Θ., Μοσχοπούλου Α.
Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- 12. 30- 12.45 | Εισήγηση: «Χρήση τεχνολογίας block chain για την ιχνηλασιμότητα προϊόντων γάλακτος στην αιγοπροβατοτροφία»
Παπαχρήστου Δ.1, Λαλιώτης Γ. 1, Κουτσούλη Π. 1, Πατρικάκης Χ.2, Μπιζέλης Ι. 1
1Εργαστήριο Γενικής και ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2Τμήμα Ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
————————————————
Παρουσιάσεις
- 12. 45- 13.00 | Παρουσίαση: «Ο Ρόλος της Clayton στην Ενεργειακή Αναβάθμιση της Γαλακτοβιομηχανίας: Ανακαλύπτοντας τα οφέλη της κορυφαίας ατμογεννήτριας»
Γαραντζιώτης Γιώργος, Managing Director Meleccon & Μπακομήτρου Φαίη, Μηχανικός πωλήσεων Meleccon
- 13. 00- 13.15 | Παρουσίαση: «Application of rapid microbiological tests in the dairy industry»
Professor Colin Fricker PhD FRSB FRSPH, Chief Scientist, Oculer Limited
————————————
Β’ Επιστημονική Συνεδρία
- 13. 15- 13.30 | Εισήγηση: «Εφαρμογή πρωτεωμικών τεχνολογιών σε γάλα και ανάπτυξη τεχνητών νευρωνικών δικτύων για την ταυτοποίηση της προέλευσης γάλακτος μηρυκαστικών»
Καραμούτσιος Α.1, Οικονόμου Δ. Ε.2, Σκούφος Ι.1, Βόιδαρου Χ.1, Νικολάου Κ.1, Φώτου Κ.1, Γκούβα Ε.1, Μπόνος Ε.1, Βουράκη Σ.1, Τζώρα Α.1
1 Εργαστήριο Υγείας των Ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κωστακιοί Άρτας, Αρτα
2 Εργαστήριο αλληλεπίδρασης ανθρώπου – υπολογιστή, HCILAB, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κωστακιοί Άρτας, Άρτα
- 13. 30- 13.45 | Εισήγηση: «Στοιχειακή μεταβολομική – Επισήμανση γαλακτοκομικών με Δυσπρόσιο»
Παπαλάμπρου Λ.1,2 , Γεωργίου Κ. Α. 1,2
1Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2 Ερευνητική υποδομή FoodomicsGR, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- 13. 45- 14.00 | Εισήγηση: «Στοιχειακό προφίλ παραδοσιακών, εμπορικά διαθέσιμων ελληνικών τυριών»
Παπαλάμπρου Λ. 1,2, Παππά Ε. Χ.3, Κονδύλη Ε.3,. Παππάς Α. Χ.4, Andrea Mara1,2,5, Κυριακάκη Π.4, Ζωίδης Ε.4, Καραγεώργου Α.6, Γιαμούρη Ε.4, Σαρρή Α.6, Σιμιτζής Π.6, Γκολιομύτης Μ.6, Gavino Sanna1,2,5, Τσιπλάκου Ε.4, Γεωργίου Κ. Α. 1,2
1Εργαστήριο Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2 Ερευνητική υποδομή FoodomicsGR, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Τμήμα Γάλακτος, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός -ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννινα
4Laboratory of Nutritional Physiology and Feeding, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
5Department of Chemical, Physical, Mathematical and Natural Sciences, University of Sassari, Sassari, Italy
6Εργαστήριο Γενικής και ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών