Εκδηλώσεις Κτηνοτρόφων Αττικής για τον Οκτώβριο
Στις 14/10 θα γιορταστεί η Ημέρα της Αγρότισσας
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει για τον φετινό Οκτώβριο.
Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει σήμερα 1η Οκτωβρίου σε εσπερίδα που διοργανώνει στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Αθήνα), το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας (www.ieg.org.gr) με τίτλο «Γαστρονομικός πολιτισμός & ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων, μέσα από την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα».
Ο Σύλλογος θα λάβει μέρος στο διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2 και 3 Οκτωβρίου 2026) και το οποίο διοργανώνει το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων με θέμα: «Δρόμοι της κληρονομιάς μας-μονοπάτια του μέλλοντος μας, Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, Περιβάλλον & Γενετικοί πόροι».
Στις 4 Οκτωβρίου στις 15.30, στην Κεντρική Αγορά ΟΚΑΑ (Λαχαναγορά Ρέντη, Αθήνα) ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προσκαλεί όλους σε επίδειξη παραγωγής της τροφής μας με πρόβειο γάλα από αρβανίτικο στάβλο – Νίκος Κορδαλής, Μέγαρα- και παραγωγή φέτας και κρέμας από τις Αικατερίνη Κοντογιάννη & κα Μάγδα Κοντογιάννη στο πλαίσιο του Attica Open Farm Days 2026.
Την επόμενη ημέρα, 5 Οκτωβρίου Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής ‘πετάει’ για τη Γαλλία καθώς θα συμμετάσχει στην στην Επίσκεψη Μελέτης που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στην παγκόσμια έκθεση ζωικού κεφαλαίου «Sommet De L’ Elevage» στο Clermont-Ferrand της κεντρικής Γαλλίας. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 1.800 εκθέτες, θα εκθέσουν 2.000 παραγωγικά ζώα από 70 διαφορετικές φυλές, σε 120.000 περίπου επισκέπτες.
Στις 7 Οκτωβρίου 2026, στις 21.30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ανοικτή συνεδρίαση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής στο https://us02web.zoom.us/j/84312548675 με σύνδεση με την Γαλλία (Clermont-Ferrand) για ενημέρωση για την έκθεση «Sommet De L’ Elevage».
Στις 14 Οκτωβρίου 2026, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ανοικτή συνεδρίαση αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ήμερα Αγρότισσας» στο https://us02web.zoom.us/j/82762798442 με πρόσκληση σε όλους και κυρίως στις Ελληνίδες αγρότισσες για να ανταλλάξουν εμπειρίες και κυρίως για να συνεκτιμήσουν τις δυνατότητες για ενίσχυση των αγροτισσών, οι οποίες είναι το στήριγμα και η ψυχή των Ελληνικών αγροτικών κοινωνιών και Διεθνώς.
Φυσικά ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής θα βρίσκεται το διάστημα 28-31 Ιανουαρίου 2027 στη Θεσσαλονίκη, στη Zootechnia 2027 με το με το «Αγροτικό Καφενείο», έναν τόπο συνάντησης, ανταλλαγής εμπειριών, συζητήσεων, συναντίληψης και, γιατί όχι, συμφωνίας για κοινή δραστηριοποίηση σε κοινούς στόχους.