6η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ

Μία ημέρα αφιερωμένη στο Γάλα, το Τυρί και την Κτηνοτροφία και στα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες τη βιομηχανία και τους παραγωγούς του κλάδου. Με 3 διαφορετικές θεματικές ενότητες, περισσότερους από 20 εισηγητές και την δυνατότητα για όλους όσοι παρακολουθούν, να μπορούν να επεμβαίνουν θέτοντας κάποιο ερώτημα ή σχόλιο στο πάνελ των εισηγητών.

Στις συζητήσεις που ήδη προετοιμάζονται, θα τεθούν θέματα όπως οι αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοιού στις συνήθεις των καταναλωτών, τα προβλήματα της παραγωγικής διαδικασίας και οι διακυμάνσεις στις εξαγωγές. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα όπως οι κρατικές ενισχύσεις από την κεντρική πολιτεία, τα προγράμματα πιστοποίησης που απαιτούν οι παρούσες συνθήκες και η αύξηση της εξωστρέφειας, στις ειδικές συνθήκες που υφίστανται στην αγορά.

Οι 3 θεματικές ενότητες διαμορφώνονται ως εξής:

1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: (11:00 με 13:00)

Η ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – Τι παράγουμε, για ποιους και πόσο; 

Συζήτηση με εκπροσώπους όλων των πτυχών της αγοράς για το πως εξελίσσονται αυτή τη στιγμή τα πράγματα όσο αφορά την κατανάλωση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Παρουσιάζουμε και αναλύουμε τις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές των Ελλήνων στην μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας εποχή.

Στη συζήτηση θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τα τμήματα marketing γαλακτοκομικών και τυροκομικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της μεγάλης και της μικρής λιανικής, καθώς και στέλεχος εταιρείας ερευνών-μελετών.

>> Σε βιντεοσκοπημένο σποτ θα παρακολουθήσουμε την επίσκεψη του Dairy News σε κατάστημα λιανικής στην Αθήνα και τη συζήτησή μας με τον υπεύθυνο του καταστήματος

2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: (13:30 με 15:30)

ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – Πως παράγουμε και τι προσέχουμε

Συζήτηση με εκπροσώπους εταιρειών οι οποίες εφοδιάζουν με μηχανολογικό εξοπλισμό και υποστηρίζουν με καινοτόμες εφαρμογές  την ελληνική τυροκομική- γαλακτοκομική παραγωγή.

Στη συζήτηση θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τους κλάδους του γαλακτοκομικού/ τυροκομικού εξοπλισμού, εκπρόσωπος του κλάδου της συσκευασίας. Παρεμβάσεις θα γίνουν από επιστήμονες που θα μοιραστούν μαζί μας τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης, αλλά και παραγωγούς που αξιοποιούν ή αξιοποίησαν πρόσφατα την επιστήμη και την τεχνολογία για την παραγωγή ποιοτικά ανώτερων και ασφαλών προϊόντων.

>> Σε βιντεοσκοπημένο σποτ θα παρακολουθήσουμε την επίσκεψη του Dairy News σε κοντινό τυροκομείο για τη λήψη οπτικοακουστικού υλικού και mini συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη. 

3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: (16:00 με 18:00)

ΚΡΑΤΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ- Μια χείρα βοηθείας…

Συζήτηση με εκπροσώπους της πολιτείας, των κλαδικών θεσμών και της αγοράς για: α) το σύνολο των νομοθετικών παρεμβάσεων των τελευταίων μηνών, β) την τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα και γ) τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στη συζήτηση θα κληθούν να συμμετάσχουν: εκπρόσωπος της πολιτείας σε ανώτατο επίπεδο (ΥπΑΑΤ),  εκπρόσωποι θεσμικών φορέων που εποπτεύονται από την πολιτεία  και παραγωγοί γαλακτοκομικών & τυροκομικών προϊόντων με εξαγωγικές περγαμηνές. Επίσης στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του συμβουλευτικού και του ασφαλιστικού κλάδου με εμπειρία στην ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων και την εκπόνηση προτάσεων χρηματοδότησης.

>> Σε βιντεοσκοπημένο σποτ θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση συγκεκριμένης επένδυσης από το χώρο της γαλακτοκομίας- τυροκομίας.