Συνέδριο της ΠΕΤΕΤ στην EcoLink στην Παιανία, την Κυριακή 26/11

Για τη βιομηχανία των τροφίμων και την επίδρασή της στο περιβάλλον.

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων οργανώνει ημερίδα  με θέμα: « Βιομηχανία Τροφίμων & Περιβάλλον », η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης  ‘10η Χημεία & Ecolinnk’, η οποία φιλοξενείται στο MEC Παιανίας.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και σε αυτήν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους, κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής αγοράς τροφίμων αλλά και επιστήμονες. Ακολουθεί το πρόγραμμα ομιλιών.

14:00– 14:30/ Προσέλευση- Εγγραφές

14:30– 15:00

Χαιρετισμός  Ιωάννη Τσιρώνη, Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων

Χαιρετισμός  Ιωάννη Τσάκνη, Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Χαιρετισμός Β.Παπαδημητρίου, Γ.Διευθύντριας Σ.Ε.Β.Τ.

Χαιρετισμός  Χαράλαμπου Αγγελούδη, Επικεφαλής συστημάτων&προϊόντων πιστοποιήσεων  TUV AUSTRIA HELLAS

Χαιρετισμός Ιωάννη Σμαρνάκη, Προέδρου Π.Ε.ΤΕ.Τ.

ΟΜΙΛΙΕΣ

15:00-15:20/ Ν.Σηφάκης, Αν.Διευθυντής Πιστοποίησης και Επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος  TUV AUSTRIA HELLAS. Θέμα:  ISO-14000.

15:20- 15:40/ Δρ Φωτεινή Σάλτα, Σύμβουλος προγραμμάτων ΣΕΒΤ. Θέμα:Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών.

15:40- 16:00 /Δρ Μιχάλης Χατζηευσταθίου, Συνεργάτης Ερευνητής, Εργαστήριο Τοπικής & Νησιωτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου –Πρόεδρος Ε.Ε και R&D ΠΑΣΤΙ. Θέμα: Συνοπτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων και εξελίξεων στην εγχώρια και διεθνή Βιομηχανία Επεξεργασίας Ιχθηρών.

16:00- 16:20/ Δρ.Παναγιώτα Δρίλλια, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης. Θέμα:  Ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών στην Βιομηχανία Τροφίμων.

16:20- 16:40/ Βασίλειος Αθανασιάδης MSc, Τεχνολόγος Τροφίμων – Υποψήφιος Διδάκτορας. Θέμα: Εξαιρετικά αποδοτική εκχύλιση πολυφαινολών από φύλλα ελιάς (Οlea europaea) με βαθέως εύτηκτο διαλύτη χρησιμοποιώντας μεθυλ-β-κυκλοδεξτρίνη.

16:40-17:00/ Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος Δ/ντης Ολικής Ποιότητας (SHEQA) & Ασφάλειας Τροφίμων, FrieslandCampina Hellas. Θέμα:  «Τρόφιμα & Περιβάλλον: Μια κρίσιμη αλλά και παρεξηγημένη σχέση».

17:00-17:20/ Χρήστος Αβαγιαννός,Τεχνολόγος Τροφίμων MSc. Θέμα: Βελτιστοποίηση αναλυτικών μεθόδων με χρήση τεχνικών πειραματικού σχεδιασμού για την ανίχνευση δυσάρεστων οσμών στο νερό.

17.20-17.40/ Θωμάς Ζαφειριάδης, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc-Κτηνίατρος. Θέμα: Η εφαρμογή της αειφορίας στην βιομηχανία τροφίμων.

Συντονίζει η Γ.Γ της ένωσης Μαρίνα Πούλιου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στα παρακάτω sites.

http://www.petet.org.gr/pages/

http://www.chem-ecolink.gr/

 

You might also like