World Dairy Summit 2015: Ευκαιρίες και προκλήσεις

Το “φλέγον” ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων, σε συνδυασμό με το θέμα των διατροφικών προκλήσεων που δείχνει να απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές αποτέλεσαν τους κύριους άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η διεθνή διάσκεψη World Dairy Summit.

Η διάσκεψη με τίτλο: “Closing the Nutritional Gap with Sustainable Dairy”, διοργανώθηκε από το International Dairy Federation’s Association (IDFA) στο Βίλνιους της Λιθουανίας και  συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 γαλακτοκόμοι που προέρχονταν από τουλάχιστον 50 χώρες παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του συνεδρίου (20 έως και 24 Σεπτεμβρίου 2015), παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων, μεταποιητές, ερευνητές, έμποροι, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και στελέχη των εμπλεκόμενων αγορών είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται εν εξελίξει στην διεθνή βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς επίσης και τις κύριες διατροφικές τάσεις και την επιστημονική πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά σχετικά με τις τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν από εδώ και στο εξής στον κλάδο και στις οποίες διακρίνονται αφενός μεν η έντονη καθημερινότητα που ζει ο μέσος καταναλωτής με τον περιορισμένο χρόνο για ψώνια και την αναζήτηση γρήγορης όσο και ποιοτικής -κατά το δυνατόν- διατροφής στην οποία τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να παίξουν σημαίνοντα ρόλο, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός που υπάρχει από άλλα ποτά με νέες γεύσεις και ενσωματωμένα οφέλη. Στοιχεία, που μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά για την αγορά.

Τέλος, σημαντική είναι η περαιτέρω προϊοντική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την επικοινωνία προς τους καταναλωτές πως το γάλα αποτελεί πάροχος ποιοτικής όσο και πλούσιας διατροφής.

 

You might also like