Η Unilever εξαγόρασε την Ιταλική Grom

Την ιταλική παραγωγό εταιρεία premium παγωτού Grom, η οποία διαθέτει κάτι παραπάνω από 60 καταστήματα συνολικά, τόσο στη γειτονική χώρα όσο και σε διεθνές επίπεδο, εξαγόρασε η Unilever.

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, η τελευταία αναμένεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω το πορτφόλιο του παγωτού της, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η αγορά του premium παγωτού. Όπως σημείωσε ο Kevin Havelock, Πρόεδρος του Refreshment Category της Unilever: “Οι Unilever και Grom μοιράζονται το ίδιο πάθος για το παγωτό, έχοντας κοινές αξίες σε μια σειρά από τομείς, όπως λ.χ. την βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών. Οι πελάτες της Grom θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ίδιες γεύσεις που πάντοτε αγαπούσαν και επέλεγαν, ενώ από την πλευρά της, η Unilever θα προσφέρει πρόσβαση σε νέες αγορές βοηθώντας την Grom να αναπτυχθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς”.

Το πρώτο κατάστημα GROM εγκαινιάστηκε στο Τορίνο το 2003 από τους Federico Grom και Guido Martinetti, δύο φίλους που επιδίωκαν να παράγουν το καλύτερο παγωτό στον κόσμο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κορυφαία συστατικά και πρώτες ύλες.

 

 

You might also like