‘Τρία Αστέρια’ για την Βίγλα Ολύμπου 

Διεθνής διάκριση για το ελληνικό προϊόν- την απένειμε το φημισμένο ITQI

Περισσότερα από 100 ελληνικά προϊόντα στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών διακρίθηκαν στην πρόσφατη 12η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) στις Βρυξέλλες.

Το ITQI είναι ένας διεθνής φορέας τον οποίο απαρτίζουν 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες chefs και sommeliers από ευρωπαϊκές χώρες  και βραβεύει τυποποιημένα / συσκευασμένα προϊόντα. Προηγείται  πολυήμερη «τυφλή» γευσιγνωσία από ομάδα 120 ειδικών . Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε διάφορες κατηγορίες αλλά κρίνονται με βάση προδιαγεγραμμένα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά τα οποία, εφόσον πληρούν, αποκτούν ‘αστέρια’.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 60% των ούτως ή άλλως ιδιαίτερα ποιοτικών προϊόντων που συμμετέχουν στον άτυπο διαγωνισμό του ITQI  βραβεύονται με ένα, δύο ή τρία αστέρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όποια προϊόντα βραβευτούν για τρεις συνεχόμενες χρονιές διακρίνονται με το Silver Award· φέτος το απέσπασε το προϊόν «Φέτα σε άλμη DELTA Βίγλα», το οποίο παράγεται από την εταιρεία Vivartia – Δέλτα Τρόφιμα.

You might also like