Ιδού οι πρώτοι 14 της ΕΔΟΚ  

Κατάλογος επιχειρήσεων που διακινούν ελληνικά κρέτατα

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος των πρώτων επιχειρήσεων  οι οποίες διακινούν ελληνικά κρέατα στηρίζοντας την ελληνική κτηνοτροφία. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες ενισχύουν και βελτιώνουν την αυτάρκεια της χώρας μας σε υγιεινά και ποιοτικά κρέατα για τον τελικό καταναλωτή.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε η Οργάνωση, «Ως η μόνη διεπαγγελματική του κλάδου του κρέατος και κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και έχοντας πλήρως αντιληφθεί το ρόλο της, η ΕΔΟΚ έχει χρέος να αναδείξει την καίρια συμβολή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για την προάσπιση της ελληνικής παραγωγής κρέατος και την προβολή του εθνικού προϊόντος».

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι εταίροι με τους οποίους η  ΕΔΟΚ επιθυμεί να συνεργαστεί ώστε να κάνει πράξη, στο πλαίσιο σύμπνοιας και συναντίληψης, τους στόχους της: την οργάνωση της παραγωγής, την τροφοδοσία της αγοράς και ιδιαίτερα των ξενοδοχειακών μονάδων, δεδομένης της σημασίας του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, την οργάνωση των χώρων εστίασης, την περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης των παραδοσιακών κρεοπωλείων και της βιομηχανίας κρέατος, ώστε να ξανακερδίσει η κατανάλωση αρνίσιου και γενικά πρόβειου κρέατος τη θέση που της αρμόζει στη χώρα μας.

Εκτός από το πρόγραμμα ΜΕΕΤ THE LAMB, το οποίο υλοποιεί με επιτυχία,  η ΕΔΟΚ έχει κάνει ήδη πολύμηνη προετοιμασία για τη δημιουργία προτύπων σε όλα τα είδη ζώων και πουλερικών που εκτρέφονται στην Ελλάδα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις εταιρείες:

 1. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ (ΒΑΚΡΕΛ), ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΛΑΡΙΣΑ
 1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ &ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΑΣΥΑΝΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
 1. ΚΡΕΝΕ Μ.Ι.Κ.Ε.(ΝεδέλτσοςΑθ), ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  ΗΜΑΘΕΙΑ
 2. ΚΑΧΙΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΕ.,  ΡΕΝΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗ
 3. ΣΕΛΑΧΑΣ ΑΒΕΕ.,  ΚΑΛΟΝΗ ΛΕΣΒΟΣ
 4. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ FARM AE., ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ
 5. ΕΥΡΩΦΟΥΝΤ ΑΕ (Χατζημασούρας), ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 6. ΓΕΩΡΓΑΝΤΩΝΗ ΑΦΟΙ Ο.Ε. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΑΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑ
 7. ΖΩΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ, ΛΑΜΙΑ
 8. ΔΑΒΟΥΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ., ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 9. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑ ΑΕ., ΚΑΛΕΝΤΖΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
 10. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ&Κ ΟΕ., ΚΑΛΙΑΝΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
 11. ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΟΣ Θ&Γ ΟΕ., Δ.Δ. ΦΙΛΙΑΣ ΛΕΣΒΟΣ
 12. ΛΙΟΠΡΑΣΙΤΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  ΛΑΡΙΣΑ
You might also like