Επανέρχεται ο αγροτικός σύμβουλος

Επανέρχεται σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Βαγγέλη Αποστόλου, υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο θεσμός των αγροτικών συμβούλων ( γεωτεχνικός, γεωπόνος και κτηνίατρος), στο χωράφι και στο στάβλο.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πρόσφατο συνέδριο οικονομικής εφημερίδας στην Αθήνα, όπου ο υπουργός σχολίασε: «Στόχος μας είναι όχι μόνο η προσφορά δωρεάν συμβουλών, που σήμερα γίνονται από τους προμηθευτές των εφοδίων τους, με ότι αυτό συμβαίνει αλλά και η προώθηση αειφόρων και καινοτόμων δράσεων. Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1.000 γεωτεχνικοί».

Συνεχίζοντας, στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός πρόσθεσε: « Η χώρα μας αποτελεί από μόνη της brand name και αυτό το έχουν κτίσει η ταυτότητα του τόπου και οι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου. Η καθαρότητα και η θρεπτική αξία των προϊόντων της ελληνικής γης είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα τους, με τα οποία μπορούν να  ανταγωνισθούν στα ίσια τις καλλιέργειες και παραγωγές μεγάλης κλίμακας αλλά αμφίβολης ποιότητας».

You might also like