Η Chobani λανσάρει το παραδοσιακό γιαούρτι Smooth

Η γαλακτοκομική Chobani λάνσαρε πρόσφατα στις ΗΠΑ το πρώτο γιαούρτι της νέας σειράς Smooth, το οποίο είναι ταυτόχρονα το πρώτο μη ελληνικού τύπου γιαούρτι της εταιρείας. Πρόκειται για προϊόν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με φρούτων και μη γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ως συστατικά.

 

Πιο συγκεκριμένα το Smooth είναι ένα κλασικού τύπου γιαούρτι  το οποίο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (1-1,5%),  με 25% λιγότερη ζάχαρη και περιέχει δύο φορές την πρωτεΐνη άλλων παραδοσιακών γιαουρτιών, σύμφωνα  με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Chobani, γνωστή από την πολύχρονη διαμάχη της με την ελληνικών συμφερόντων ΦΑΓΕ.

Το προϊόν θα πωλείται σε πέντε γεύσεις: ροδάκινο, φράουλα, βανίλια, βατόμουρο και μαύρο κεράσι. Η γεύση του θα είναι ιδιαίτερη, η υφή του θα είναι παχύτερη των παραδοσιακών γιαουρτιών και θα προσεγγίζει – αλλά δεν θα ταυτίζεται- με την υφή του στραγγισμένου γιαουρτιού. Θα χρησιμοποιείται φρέσκο αγελαδινό γάλα ελεύθερο ορμονών (επεξεργασία rBST.)

Η Chobani θεωρείται η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στο τομέα του γιαουρτιού που η ίδια ονομάζει ‘ελληνικού τύπου’ και κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 38% (στοιχεία της εταιρείας). Το λανσάρισμα του Smooth ακολουθεί το λανσάρισμα του Drink Chobani το 2016, του πρώτου υγρού γιαουρτιού της εταιρείας.

You might also like